20.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Bocah-bocah Apa Kaya Yoga?
Apa Bocah-bocah Apa Kaya Yoga?

Apa Bocah-bocah Apa Kaya Yoga?

email Email

Minangka bocah ing taun 70an, aku macet ing antarane latian latian Jane Fonda lan mbakyuku lan obsesi ibune karo revolusi yoga sing nyapu negara. Aku ganti antara nindakake senam ing ngarepe pangilon kebak lan lungguh ing lantai carpeted, sikil dilipat, lengen dadi kaya batang gajah, mripate ditutup, ambegan. Malah nalika umur papat, aku elinga yoga nggawe aku rumangsa kuwat, tenang, lan ora ana gandhengane.

Telung puluh taun sabanjure, yoga kanggo bocah wis gedhe, karo kelas kanggo bocah cilik kaya telu. Para pendukung nyatakake cara kanggo bocah cilik kanggo ngatasi tekanan nalika bocah. Iki uga mbantu menehi fokus lan keluwesan sing bisa nguntungake olahraga ing sekolah lan sekolah. Nanging minangka wong tuwa saka papat aktif, main bal-balan, hiking, ski, bocah ruangan, aku ing pager: Apa bocah-bocah butuh yoga? Utawa, mung minangka kegiatan liyane sing bisa ditambahake ing urip sing wis dijadwalake?

Aku mutusake kanggo ngerteni. Umurku limang taun wis nindakake yoga sethithik ing sekolah nursery lan bungah babagan iki, mula, aku nemokake kelas bocah sing ora adoh saka omah ing St Paul. Ing kelas kapisan, dheweke nindakake saben pose guru banjur takon lan ngliwati kabeh jam. Dheweke ngenteni kelas kapindho sing ujar kaya ngono, "Wah, buah kasebut mudhun saka mejaku," yen dheweke tiba tangan lan lutut ing meja ndhuwur. Utawa ing "pose ngisor, ing pundhak tangane lungguh, nalika dheweke lungguh ing crosslegged, dheweke bakal ujar," Ana wong sing ngangkat aku, "yen wis ilang. Aku kudu ngakoni yen aku nemokake macem-macem jinis panganan lucu. Dheweke bisa ngguyu awake dhewe.

Gurune uga ora. Dheweke ngomong yen dheweke ora mikir dheweke wis siap kanggo yoga. Nalika aku takon kenapa, dheweke kandha, "Amarga dheweke ora bisa nahan wektu sing dibutuhake." Wiwit kapan bisa njagong wong sing umure limang taun isih luwih suwene 20 detik kurang luwih gedhe? Kita mutusake kanggo istirahat. Nalika aku ndeleng dheweke maneh, guru ujar, "Nah, kelas luwih tenang tanpa dheweke."

Tenang Yoga. Dirancang khusus kanggo bocah-bocah pra-K liwat siswa sekolah tinggi, teknik akreditasi nasional nyengkuyung fokus, rasa tenang, katrampilan ngrungokake, lan komunitas liwat campuran postur, game, lan teknik ambegan sing gampang. Tinimbang fokus kanggo nindakake poses, muter lan gerakan dadi landasan Yoga Calm. Iki nyebabake pendekatan sing kurang kaku, luwih welas, sing ora perlu diucapake maneh sawise pengalaman sadurunge.

"Dadi akeh tekanan sing ditugelake kanggo bocah-bocah - kurang turu, kurang gizi, stres, media elektronik," ujare guru Calmis Yoga Prasekolah adhedhasar Chris Paul Chrissy Mignonga. "Yoga minangka cara kanggo mbantu bocah-bocah luwih alon lan sinau katrampilan sing sehat sajrone dina sekolah, mula bisa digunakake ing omah, karo kanca-kanca, ing endi wae. Yoga Tenang nggunakake yoga supaya bocah bisa obah, napas kanggo mbantu ngatur dhiri, game kanggo mbantu ngerteni emosi lan dadi luwih sopan, lan teknik relaksasi kanggo ngatur stres. "

Sekolah Menengah Umum New York wis nggabungake yoga menyang kurikulum liwat program sing diarani Om Sekolah. Lan sekolah ing saindenging negara nggunakake Yoga Tenang kanggo nggampangake transisi saka recess menyang kelas lan kelas menyang subyek spesialis. Guru bakal njaluk dicekel bocah kanggo ngadeg ing gunung sing kuat nalika ngenteni, utawa supaya dheweke mlebu saka reses maneh, ambegan kanthi jero lan nindakake yoga sawetara kanggo tenang supaya bisa pangalihan tenaga kanggo sinau akademik. Sawetara sekolah nggabung karo rencana pendhidhikan individu kanggo pendhidhikan khusus.

"Yen bocah sinau keahlian kasebut nalika isih enom, dheweke bakal nggawa praktik sing luwih jero menyang jagad nalika wis tuwa," ujare pendiri Yoga Calm, Lynea Gillen, sing nggawe program kasebut ing taun 2002. "Wong nom-noman wis ngambah wates, praktek yoga ing garis slack, ing tembok rock, lan ing gunung. Salah sawijining guru bubar ngajar ing kelas papan ing banyu. Iki nggawa rasa main lan ngulandara kanggo praktik kasebut. "

Apa yoga dadi obat antidote kanggo sedina, sinau jero ruangan? Ora ana sing ngganti obyek sing njelajah utawa nyurung watesan fisik ing njaba. Nanging nalika bocah-bocahku mlaku-mlaku ing jalur New Mexico utawa nglakokake dalan-jalan ing Midwest, ambegan kasebut, pandelenge kuwat lan mantep, denyut-denyut kasebut cepet-cepet kanthi nyenengake lan banjur tenang kanggo rasa seneng yen wis rampung. Nalika aku ndeleng bocah-bocah lanang lan kanca-kancane nindakake yoga, napas ngatur, lan nuli pulsa. Asil asil sing padha.

Aku bubar nggawe bengkel instruksional Yoga Calm telung dina, yen ora ana sebab liya kanggo nyoba lan ndandani anak papatku menyang kahanan sing tenang, lan wiwit saiki kita miwiti nggawe urutan wektu turu sing gampang saben wengi. Kita nindakake pegunungan kanggo dhasar lan kekuatan; kayu kayu, sing diarani lan ngeculake keganggu nalika awan; ambegan gunung api, kanggo ngirim sesuatu sing positif menyang jagad; lan, mesthi, mayit nuduh. Aku pengin ujar yen dheweke turu luwih gampang lan turu luwih jero - kadang padha ora, yen ora. Nanging dheweke katon luwih kepenak, luwih ngerti babagan awak sing santai, lan ngerti babagan sing saben dina wis sedina.

Bocah-bocah pancen alami luwih apik tinimbang wong diwasa saiki isih urip, nanging kadhang cepet banget. Yoga - anggere ora kabentuk banget - bisa mbantu dheweke saya alon-alon lan uga dadi bocah."Iki mulang supaya bisa nyambung banget karo awak lan nggawe pilihan sing luwih apik nalika menehi perhatian marang pertondho awak," ujare guru Calm Yoga Kathy Flaminio. "Dheweke sinau kepiye dadi luwih saiki lan eling sajrone urip, sing asring nerangake ngajeni wong liya lan bumi."

Wong umur pitung taun menehi kabeh insentif sing kudu diterusake: "Aku rumangsa apik sawise yoga." Krungu iku, uga kaya aku.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan kelas ing wilayah sampeyan, postur yoga sing apik kanggo bocah-bocah sing aktif, lan tips kanggo mulang bocah-bocah babagan semedi, priksa Tenang Yoga lan Om Sekolah.

Penulis Elizabeth Sullivan wis ngrampungake negara kasebut karo papat anake lanang, loro asu, lan bojone, lan saiki manggon ing kuthane St. Paul, Minnesota.

Tags: Fleksibilitas, Bocah-bocah, Kulawarga, Yoga, Mikir, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca