22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa aku ngrusak sapatu gunung kanthi ngarang banyu?
Apa aku ngrusak sapatu gunung kanthi ngarang banyu?

Apa aku ngrusak sapatu gunung kanthi ngarang banyu?

email Email A:

Aku ora ngerti apa sing sampeyan digunakake ing boot - Nikwax Waterproof Wax ing tabung? Yen ngono, pancen bener yen sampeyan bisa nyuda ambegan bot kaya sithik. Bab sing padha bisa dingerteni yen sampeyan wis nggunakake anti banyu boot klasik, Sno-Seal ($ 5 a can, lan produk sing wis kasedhiya ing REI luwih dawa tinimbang liya-liyane - tanggal taun 1930-an).

Kondhisi Cairan Nikwax

Kondhisi Cairan Nikwax

Nanging apa gawe piala nyata wis ditindakake? Ora. Lilin mineral ing Nikwax Waterproof, sing asale saka petroleum, ora sithik banget menyang kulit (ora kaya minyak kaya minyak mink, sing kudune ora nate digunakake ing boots kulit modern amarga padha lemes kulit). Nyatane, cukup njagong ing lumahing lan bakal gampang dienggo kanthi cepet. Sing paling nyata saka anti banyu adhedhasar lilin, sing kalebu produk Nikwax lan Sno-Seal (sing nggunakake godhong induk). Anti banyu silikon uga nyopot sawise sawetara krenjang boot, gumantung ing ngendi sampeyan lagi munggah gunung.

Dadi, ora kuwatir. Ing sawetara wulan, Nikwax bakal ora ana. Pengeboran umum kanggo perawatan boot apik yaiku ing ngisor iki: Boot reged kanthi banyu lan sikat sing alus (sing mbantu nyisihake grit saka jahitan). Bilasake jeroan boot kanggo mbusak kringet asin, sing dadi kekikatan. Tutup balut, mula hawa mau sedina sedina utawa sedina (ora panggang nalika srengenge panas utawa ing jejere pengering; suhu kamar paling apik). Yen boots kasebut lawas lan kulit rada garing, sampeyan bisa nggunakake kondisioner kulit kayata Nikwax Liquid Conditioner ($ 8; www.nikwax-usa.com), sing uga nambah sawetara anti banyu. Utawa sampeyan bisa langsung menyang langkah anti banyu, nggunakake wax anti banyu anti banyu Nikwax, Nikwax Aqueous ($ 8), utawa anti banyu silikon kayata Tectron Extreme ($ 6; www.rei.com).

Sampeyan wis ndeleng pilihan kanggo taun 2006 Gear of the Year, lan saiki kabeh 2006 Ing njaba Pandhuan panuku punika online. Priksa luwih saka 400 item kudu nganggo gear, kalebu sapatu munggah.

Tags: Booting Hiking, Takon Artikel Kepiye, Gear

Share Karo Kanca-Kanca