26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Pesen saka Pulo Kanada kanggo Trump Escapists
Pesen saka Pulo Kanada kanggo Trump Escapists

Pesen saka Pulo Kanada kanggo Trump Escapists

Minangka tulisan iki, gerombolan Amerika sing wedi banget Trump ora mudhun ing Cape Breton, pulau Atlantik sing canggih sing mekar ing pucuk sisih lor-wetan ing Nova Scotia kaya pungkasane bisnis ngrokok.

Nanging durung, jarene Rob Calabrese, radio radio umure 40 taun sing nggawe (ing kawitan) virus ilat (ing kawitan) Cape Breton Yen Donald Trump Wins situs web. Nalika lunga menyang Cape Breton sawetara minggu kepungkur, Calabrese nemoni aku kanggo bir ing kamar pencah industri industri rustic Breton Brewing Company, ing kutha pelabuhan Sydney, pusat layanan pulau lan ibukutha de facto.

"Virus sing mbukak salah sawijining perkara," ujare, keprungu rada bosen lan nyemprot hefe, "nanging kedadeyan virus nalika nggegirisi klompok militèr Trump sing militant liyane." kang situs CBIDTW asli (wiwit diperkas) ngajak wong Amerika supaya ora miwiti urip anyar ing Cape Breton, ing ngendi wanita bisa nindakake aborsi, wong-wong Islam bisa roam kanthi bebas, lan siji-sijine 'tembok' sing nyekel omah-omah omah sing larang banget. " Sawise urip ing wulan Februari 2016, situs iki entuk seru-seruan saka Presiden Obama lan Perdana Menteri Kanada, Justin Trudeau — bebarengan karo saben toko media ing Amerika Serikat lan Kanada. Wis dikunjungi luwih saka 2 yuta kali, lan Calabrese wis ngetrapake corak cilik sukarelawan lokal kanggo mbantu dheweke nemoni kaya 6.000 pitakonan saka kuwatir bakal ana expats.

"Kanggo sawetara wektu, tetep ing jangkah sing bisa diatur," ujare Calabrese. "Banjur Trump menangake pemilihan, lan mung nuli meled. Banjur dilebokake ing larangan perjalanan, lan ana bledosan mini liyane. [Pitakon] sing mlebu saiki yaiku wong sing imigran ing A.S. lan wedi. "

Yen sampeyan takon Calabrese, Cape Breton ora kena sambutan. Populasi pulo kasebut tiba ing musim gugur wiwit taun 2000-an, nalika industri baja lan batu bara arang mandheg sawise puluhan taun. Nomer sénsus pungkasan, jumlah kasebut udakara luwih saka 132,000, saka luwih saka 158,000 ing taun 1996 - udakara udakara 17 persen - lan proyek metrik paling surem ing ngisor 100.000 ing wiwitan taun 2030-an. Paling taun, distrik sekolah utama pulo ditutup 17 saka 52 sekolah. Ing kari hoki kaping 5.000 kursi ing Sydney, dibangun ing taun 1980-an lan omah dadi tim liga SMP utama, Cape Breton Screaming Eagles, dadi wengi sing nyenengake nalika para penggemar ngatur ngisi setengah kursi.

"Suwe-suwe, pitakon tetep kanthi cepet sing bisa diatur, mula Trump menang pemilihan, lan mesthi njeblug. Banjur dilebokake ing larangan perjalanan, lan ana bledosan mini liyane. "

Aku lunga menyang Cape Breton ing wulan Februari kepingin weruh manawa ana wong Amerika sing ngrungokake telpon Calabrese - lan nemokake swarga petualangan ing ngisor radar (lan luar biasa). Pulo iki minangka taman dolanan patang musim kanthi sawetara ekosistem ora pati beda. Ing sisih kulon ana Dataran Tinggi, arupa tembok dhuwur sing dhuwur banget lan nyakup lembah kali; ing sisih wétan, 200 miles pesisir Atlantik digambar karo pesisir liar lan padi uyah; ing antarane, segara daratan Bras d'Or Lake nawakake 424 mil persegi apa Calabrese, yachtsman santai, nyebut "pelayaran paling apik ing Kanada." Kanggo luwih apik utawa luwih elek, akeh pulo kasebut reorientasi babagan pariwisata. Ing musim panas lan musim gugur, para pendhudhuk lan para pendhudhuk mudhun ing Highlands, nalika puluhan ewonan penumpang kapal pesiar ing Sydney kanggo lelungan dina awan lan wisata kayaking laut. Ayo mangsa, turis ngilangi, para Nor ugaasters nggawe sawetara pembuangan loman, lan warga setempat nggambar skis utawa snowsho kanggo njelajah akeh dalan alas.

Minangka situs web Calabrese nyatakake, wong Amerika ing Cape Breton bisa ngrampungake kabeh mau kanthi murah, sebagian amarga ekonomi pulo saya saya mudhun lan dadi bagean amarga loonie paling dhuwur tinimbang sejarah. Rega penjualan medhia ing omah kulawarga siji ing Cape Breton nglayang sekitar $ 120,000 Kanada - kira-kira $ 90,000 dolar AS. Ing tilas kutha pertambangan ing New Victoria, sampeyan bisa entuk rong kamar turu kanthi rong hektar laut lan tampilan papan lindhu ing AS padha karo $ 135,000. Pintu ing Breton Brewing Company ana ing sisih lor patang dolar Amerika, lan sewa sewengi larang regane saka North Sydney. Uwal ing njaba toko gear mbukak sampeyan $ 7 lan ganti.

Paul Finney, sing mbukak Escape Outdoors karo garwane, Sherry, ing taun 2012, ndeleng kesempatan ing sumber daya alam Cape Breton lan biaya urip bathi. Aku melu dheweke ing hurung snowshoe ing sawijining sore ing Uisge Bàn Falls Park, udakara jam siji ing njaba Sydney. Nalika dheweke seneng karo pepir wirausaha manawa gelombang imigran anyar (Amerika utawa liya), Finney ujar manawa dheweke nyoba ngilangi populasi ing pulau.

"Ibu minangka salah sawijining 12," ujare Finney nalika kita munggah gunung candi granit sing ditutupan. "Aku salah siji saka enem. Kita duwe anak wadon siji. Anak wedokku duwe asu. ”

Nalika dalan pungkasan ing Uisge Bàn Falls, wong sing jumlahe 50 kaki ing kanthong cilik sylvan, aku lan Finney ngadeg ngubengi bar granola sing digawe duweke. "Ing sawetara titik, aku bakal nyedhaki keseimbangan," ujare. Finney ndelok aku, banjur ngubengi musim gugur lan maples lan tembok canyon 500-mlaku, kaya-kaya ngomong.Hei, delok kabeh sing ana. "Ana wong sing ana ing njaba sing ngormati ing jaba, sing ora pengin dadi pedunung," ujare. "Wong kepincut gaya urip iki."


Dadi, apa ana warga Amerika sing seneng ruangan sing ngirim email ing Calabrese ing taun kepungkur? Ing endi wae, yen ana wong sing pindhah menyang Cape Breton minangka asil pemilihan, dheweke durung ketemu. Imigrasi menyang Kanada, ternyata jenis beruang. Secara ringkes, sawijining evacuee Trump sing ditemtokake mbutuhake salah sawijining patang perkara: penawaran kerja saka perusahaan Kanada; pasangan utawa anggota kulawarga minangka sponsor; rekaman trek tenaga kerja sing mantep minangka petani, atlit, utawa kreatif; utawa tumpukan dhuwit raksasa lan kekarepan kanggo nandur modal. Boten kados ing Amerika Serikat, propinsi Kanada bisa nyengkuyung wong manca adhedhasar kriteria imigrasi dhewe, nanging syarat program nominasi Nova Scotia kalebu $ 600,000 (Kanada) lan investasi minimal $ 150,000.

"Kadhangkala program provinsi katon apik ing permukaan," Damien Barry, pengacara imigrasi ing Sydney, nerangake babagan kopi esuk. "Nanging keprihatinan aku yaiku metro-sentris. Contone, regane $ 600.000? Sampeyan bisa uga dibutuhake ing Halifax, nanging aku ora butuh ing Cape Breton. "

Pramila Calabrese njupuk selebriti virus lan gabung karo panitia ngeculake pulau-pulau ing pemerintah Kanada kanggo menehi program nominasi dhewe, lan bebas saka propinsi. Nova Scotia nampani antawis 2,500 lan 3,500 imigran setaun, nanging mayoritas akeh manggon ing ibukutha propinsi Halifax, hab pangiriman lan pangembangan kapal kanthi jumlah penduduk sing luwih saka 400.000. Calabrese pengin ndeleng Cape Breton sing narik 2,000 imigran saben taun, kanthi penekanan marang kulawarga-kulawarga enom, sing bisa nemokake karya ing industri layanan pulau utawa sektor teknologi nascent, ditambah uga para siswa lan wong liya sing luwih saka 55. Kanthi tembung liyane, biasane wong sing uga wis aren ' t lungguh ing 600 gedhe. Klompok kasebut wis rapat wiwit taun kepungkur lan nggarap pengacara Halifax berprofil tinggi babagan usul supaya dikirim menyang agensi imigrasi federal Kanada.

"Masalah iki sing nggawe aku nggawe situs web isih dadi masalah," ujare Calabrese marang aku, yaiku populasi sing sithik. "Kita lagi ing pucuk limut ing kene."

Wong Amerika ing Cape Breton bisa nikmati swarga petualangan iki kanthi rega murah: rega jual medhia omah kulawarga tunggal ing Cape Breton nglayang sekitar $ 120,000 Kanada - udakara $ 90.000 dolar AS.

Barry mikir gelombang Yankee isih ana ing cakrawala. Pulo iki nyumurupi transaksi properti ing taun kepungkur, lan dheweke kepingin weruh manawa para pemukim ngrasa papan kasebut karo omah-omah percutian - Amerika bisa duwe properti ing Kanada lan tetep setengah taun tanpa visa. Apa maneh, Barry ujar, dheweke duwe sawetara klien A.S. sing anyar golek dalan kewarganegaraan.

"Aku mesthi takon," Napa sampeyan pengin ninggalake? '"Ujare. "'Oh, aku ora seneng karo cara sing ditindakake dening Amerika," ujare. Aku duwe sawetara saka Oklahoma ing musim panas pungkasan, lan nalika ketemu karo dheweke, dheweke kandha, "Aku ora ngira manawa sampeyan entuk - kita manggon ing Tulsa, ing endi ana kabijakan terbuka. Kita bener-bener urip amarga wedi ditembak. "Sampeyan mesthi ngrasa serem, nanging ing pungkasan dina, sampeyan wis krungu saka wong iki sing ngupayakake teka ing kene."

Nalika aku lan Barry ngobrol - lungguh ing Doktor Lukas, toko kopi hipster sing dikendalekake sepasang pemindahan Vancouver - dheweke ngluncurake sawetara kanca saka sebrang ruangan. Mark lan Danielle Patterson lair lan tuwuh ing pulau, omah-omah, lan nindakake stor ing Florida lan Newfoundland sadurunge bali telung taun kepungkur kanggo miwiti perusahaan keamanan IT. Ora salah, ujar Danielle, "nabrak Trump" saka situs web kasebut nyata - apa ana pangasingan Amerika ora dadi nyata. "Pulo kabeh entuk kabeh publisitas," ujare. "Sampeyan mung panganan komunitas kanthi semangat lan semangat, kaya iki minangka papan sing istimewa kanggo urip, kaya sing dibutuhake."

Nanging, ing papan liya ing Sydney, aku bakal nemokake luwih gampang.

"Kita ora bisa Feed 30.000 wong, dadi kita kudu lemas ing pelabuhan," mati duffer ing barbershop sing mandheg. Keprentahan salon, Anne, ngudhunake klambi lan mbuwang mripat. "Selehake jam komedi ing kene, eh?" dheweke ngrungu. Dheweke duwe wicara brogue sing umum ing antarane Capers keturunan Skotlandia.

Manawa, ujar Anne, pariwisata munggah taun kepungkur, nanging sing bener yaiku para nom-noman Cape Breton nilar pulau kasebut, ngejar pekerjaan lan kesempatan ing Halifax utawa Toronto utawa lapangan lenga ing Alberta. "Ora ana kene wae," ujare. "Pariwisata teka kapal kapal pesiar lan ndeleng kabeh toko ing kutha ing tengah kutha iki."

Apa dheweke ngerti ana wong Amerika sing wis pindhah kanggo uwal saka Trumpocalypse? Durung, Anne ujar, lan dheweke terus keprungu.

"Sampeyan pengin Amerika?" ngambel-ngawur "Kepala menyang Tanah Tinggi - ana sawetara sing ndhelikake wiwit Vietnam."


Ana papan sing luwih ala kanggo nggawe draf (utawa uwal rezim crypto-fasis) tinimbang Cape Breton Highlands, sing kalebu tlatah sisih lor lan kulon lan aku ngenteni telung dina sawise ninggalake Sydney. Bayangake, Vermont nduwe bayi karo Norwegia, banjur Maine lan Skotlandia ngangkat: canions kaya fjord sing kaya ing pucuk 1,500 kaki sing munggah ing curam lan salah saka pesisir. Lereng kasebut lemu karo birch, beech, fir, lan maple gula, sing bakal tiba musim gugur. Pariwisata musim panas lan musim gugur ngiringan ing Cabot Trail sing misuwur - salah sawijining pujian ing njero tebing lautan laut - sing mandheg ing kene lan ngrampungake lobsters ing desa mancing poskol lan seneng Lollapalooza saka konser tavern Gaelik lan tarian ceilidh.

Nanging nalika musim salju, nalika salju salju salju udakara 150 inci nggawe Cabot Trail ora bisa ditularake, Highlands mlebu hiburan. Nalika aku narik ing Ingonish, kutha Resor pantai, aku ora bakal bisa nemokake lokal, luwih ora ana warga Amerika. Pusingan taun, udakara udakara udakara 2,500 wong sing manggon ing Ingonish lan puluhan desa sing ana ing divisi sénsus (saka 3.300 ing taun 2001). Yen parkir ing gunung ski lokal, Ski Cape Smokey, lan klub Nordic, Ski Tuonela, ana tandha apa wae, akeh sing ana ing papan plancongan sore mau. Nanging, aku kudu ngliwati dalan kasebut menyang dalan sing ora apik Taman Nasional Cape Breton Highlands, semiwilderness 366-mil persagi sing meh kabeh interior tanpa dalan Highlands.

Gerbang taman kasebut ora stabil lan pusat pengunjung ditutup. Aku ndelok wolung mil metu saka tilas kosong menyang air terjun setengah beku, menek cukup kanggo nikmati vistas samodra sing pantes. Ana ing kana, moose nglacak sikil loro ing sadawane dalan - dalan kerikil ing musim panas - lan nalika mudhun, aku njupuk pojok sudhut cukup kejutan karo rubah abang sing nyemplung lan ndherek kaya aku kepethuk dheweke mlebu lan mlebu.

Nanging ora nganti dina sesuke, aku wiwit ngalamun babagan real estate. Ing wayah wengi aku turu ing kamar turu lan sarapan ing njaba Cape North, mung isin ing tip sisih lor Cape Breton lan geografis nyedhaki habitat beruang kutub sing apik tinimbang ing negara siji Trump menang pungkasan. Ing wayah esuk, nalika nggayuh gunung pesisir putih sing jejer, aku ngluncurake wolung mil liyane kebutuhan sing mili lan dalan sing ora kliwat Klub ski ski ing North Highlands Lor. Nalika mlebu, aku takon marang Dolores, warga Cape Northian lan staf tunggal clubhouse, apa ana pelanggaran Amerika sing nate pindhah.

"Durung," dheweke ngandika. "Kita entuk kabeh ing taun 70-an - kita seneng diarani tahapan hippie."

Aku ngetutake Cabot Trail sisih kidul lan sisih kulon liwat wates sing paling apik banget, kanthi ndelok saka tebing-tebing karang lan iring-iringan ijo sing nyembah menyang segara. Banjur, cedhak kutha mancing Francophone sing diarani Chéticamp, aku mandheg kanggo ngobrol karo Amerika asli sing ora disengaja.

Agen real estate lokal wis ngubungi aku karo Valerie Grosman, nganti bubar ing Annapolis, Maryland. Iku awal taun kepungkur nalika Grosman, seniman serat lan mantan bookkeeper, lan bojone, Jack FitzSimmonds, tukang kayu lan kontraktor mutusake pindhah menyang Cape Breton, bali nalika kampanye Trump isih katon kaya sisih pinggiran.Nalika dheweke ditutup ing 25 hektar pesisir ing Mei, ora mikir yen kepresidenan Trump kelakon. Dheweke mung pengin apa sing diarani Grosman minangka Annapolis sing gedhe banget, lan Cape Breton, sing dheweke kelingan kanthi nyenengake saka perkemahan kemah ing taun kepungkur, nawakake real estate waterfront sing luwih murah tinimbang apa wae ing Amerika Serikat.

Kaping pisanan, pitakonan babagan status legal ora katon mendesak. Ora umum kanggo Amerika sing nduwe properti Kanada kanggo tetep ngunjungi nem wulan, bakal bali maneh menyang Amerika, banjur mung maneh. Nanging saiki, ing taun 2017, kasunyatane Presiden Trump supaya pasangan kasebut tetep ngupayakake residensi permanen.

Grosman nampani aku menyang sewa sak wentoro kaya dina sing surem (pakewuh ing mangsa) wiwit ngresiki, mbabarake gunung-gunung ing jendela gambar ruang tamu. "Srengenge wis metu lan wong mung mlaku-mlaku," dheweke ngandika. "Sampeyan ora bisa ngindhari saka kene." Sing luwih apik, Grosman terus, yaiku kabeh wong ing Cape Breton kayane ora mung ngerti tangga-tepungane, nanging uga dipercaya lan ngandelake. "Aku ora mikir manawa ana piala lan sinis sing ana ing Amerika Serikat," dheweke ujar.

Grosman ngliwati aku sawetara yard lan mudhun ing rereget menyang tungku jaran kanggo dheweke lan bojone ngrancang mbangun omah sing sithik. Iki minangka plot sing bisa dienggo, dienggo ing tebing sing madhep segara. (Salah sawijining tanggane sing paling cedhak yaiku aktor Alan Arkin, sing katon omah ing musim panas.) Aku janji ora bakal ngumumake tag rega properti kasebut, nanging cekap ujar manawa Grosman diparkir kanthi becik Wiwitan ing sadhuwure, rig luwih larang. Panganten kasebut duwe rencana kanggo tanahe - pasangan sewa sewa; mbok menawa farm organik cilik; Grosman pengin mbukak wedhus Shetland, ngirimake wulu menyang spinnery ing Pulau Prince Edward, lan adol benang lan tekstil ing pasar lokal. Nanging, apa wae rencana kanggo nggarap bisnis utawa nggeser kanthi cepet kanggo entuk omah.

Ing wengi pemilihan, Grosman ngandhani aku, dheweke lan bojone turu awal. Esuke, dheweke kandha, "Aku mung ana ing ngarepku." Kadosipun, Grosman minangka imigran. Saiki wis 56 taun, dheweke tekan Maryland nalika pertengahan 20an nanging tuwuh ing njaba Paris, generasi nomer loro sing lair ing Prancis sawise kulawarga bapake mlayu ing Polandia sadurunge Holocaust.

"Aku milih teka ing A.S., supaya bisa ana," ujare Grosman. "Aku milih nggawe omahku ing kana. Saiki aku rumangsa ora ana ruang kanggo aku. ” We ngadeg sawetara menit, nonton ombak nalika lagi nyandhang ing pinggiran properti anyar dheweke. Banjur Grosman mbalik-mbalik maneh menyang pulau sing ndayani dheweke, impen rekreasi wong liya sing murah sing bisa nggodho wong liya.

"Aku ngarep-arep bisa tetep ing kene," ujare, "amarga aku ora bakal bali maneh."

Tags: Kanada, Politik, Mountain biking, Running Trail, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca