26.11.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Ngatasi Sumelang, Ngatasi Kacilakan Sampeyan. Kanan kene Kepiye carane.
Ngatasi Sumelang, Ngatasi Kacilakan Sampeyan. Kanan kene Kepiye carane.

Ngatasi Sumelang, Ngatasi Kacilakan Sampeyan. Kanan kene Kepiye carane.

Nalika Alison Tetrick mlebu ing Pangadilan Klasik Cascade ing taun 2010, dheweke ana ing ndhuwur game dheweke minangka cyclist profesional. Sanajan wis rada anyar ing balap kompetitif, dheweke tetep akeh papan ing papan podium. Musim kasebut, dheweke saiki wis entuk pendhudhuk ing Uji coba Wektu Wigati ing Grand Valley. Ing taun sadurunge dheweke menang nomer loro ing Cascade Classic, lan saiki dheweke nembak bedhil.

Kabeh mau diganti nalika dheweke mandheg mandheg nalika balapan. Siji siklus caket dheweke dicubruk, nggawe efek ricochet ing klompok sing wis nunggang tatanan rapet. Pelaku liya liyane njupuk rodha ngarep Tetrick, lan Tetrick banjur mudhun. Atos.

"Nalika iku pisanan kedadeyan, aku arep mlebu lan metu," ujare Tetrick. "Aku mikir, isih bisa balapan maneh dina iki." Kanthi pompa adrenalin, dheweke nemplekake sikile sepedha lan nyoba maneh, nanging diliwati maneh. Dheweke pungkasane kudu dibuwang ing dalan kasebut.

Tetrick ora adhem sajrone sabanjure 24 jam, awake awak lara sawan. Kaping pisanan dheweke didiagnosis karo pelvis sing rusak, lan mengko teka diagnosis cedera otak traumatis. Dheweke ora ngerti sejatine kondhisi dheweke nganti dheweke tangi ing rumah sakit lan ndeleng tampilan raine bapake. Yaiku nalika ngerti musim wis kliwat, lan dheweke bakal ngadhepi pemulihan sing dawa. Nanging sing ora dikarepake yaiku pemulihan mental bakal angel tinimbang fisik.

"Aku wedi mati," dheweke kandha, bali maneh karo mancal. "Aku wedi banget yen arep nabrak maneh."

Ing taun sabanjure dheweke bali lan menang pemisahan wanita ing percobaan wektu kanggo Sea Otter Classic, lan dheweke wis bali maneh saka mancal.

Wedi, peneliti nemokake, entuk peran gedhe ing pemulihan atlit. Nyatane, bisa nemtokake manawa ana atlit sing bakal pulih kanthi lengkap - lan kasunyatan kasebut asring diabaikan, ujare Dr. Aaron Grey, dokter kanggo atlit ing Universitas Missouri. Sawetara atlit, dheweke ujar, "meh duwe stres post-traumatik bali" nalika dheweke ngalami kacilakan.

Ngatasi rasa wedi, ing samping cedera fisik, kritis kanggo pemulihan, studi anyar sing diterbitake ing Jurnal Olahraga Olahraga Amérika ditemokake.

Penulis sinau nyumurupi sakumpulan pasien pulih saka rekonstruksi ACL. Sajrone pulih pasien, intensitas nyeri lutut diukur, bebarengan karo kekuwatan otot sing ana ing lutut, gerakan gerakan lutut, lan tingkat kegiatan fisik pasien. Peneliti uga ngukur tingkat kinesiophobia - wedi babagan gerakan gerakan. Antarane peserta sinau, alasan sing paling umum kanggo ora pulih kanthi lengkap yaiku wedi lara maneh. Atlit-atlit iki ora nduweni rasa nyeri sing luwih dhuwur tinimbang wong liya sing sinau; dheweke wae mung wedi.

"Asil kita nuduhake kekurangan fisik bisa uga nyebabake kekurangan fungsi fungsional, dene faktor psikologis bisa menehi kontribusi kanggo kekurangan fungsi fungsional jangka panjang ing pasien sing nglaporake rasa wedi maneh utawa kurang percaya diri minangka penghalang kanggo partisipasi olahraga," tulis panulis sinau.

Raos Tetrick isih urip lan sehat pisanan balapan mbalikke dheweke: taun 2012 Klasik Otter Laut ing Monterrey, California. Nanging, dheweke mlumpat ing pelana lan nuli numpak. Dheweke ora diselehake, nanging dheweke ngerti yen prestasi gedhe sing wis pulih supaya bisa dadi balap saingan maneh. Ing taun sabanjure dheweke bali lan menang pemisahan wanita ing percobaan wektu kanggo Sea Otter Classic, lan dheweke wis bali maneh saka mancal.

Kepiye carane dheweke wedi? Siji bab sing mbantu: Dheweke mutusake njupuk risiko kanggo ngadhepi nalika balap. Saben wong balapan, "dheweke 100 persen." Dheweke uga butuh wektu tambahan nalika ngalami cedera pasca kanggo fokus ing bidang urip ing njaba muter. Saiki dheweke dadi siswa lulusan ing neuropsychology - kanthi kapentingan tartamtu kanggo ciloko otak. Dheweke uga dadi sukarelawan Breakaway saka Kanker, klompok kesadaran kanker. "Aku kudu misahake identitas saka olahraga," ujare Tetrick. "Aku luwih saka siklik."

Yen sampeyan lagi berjuang karo rasa wedi lan kurang percaya diri sawise cedera, Tetrick lan Dr. Grey duwe sawetara tips kanggo mbantu sampeyan mundur.

Njupuk Slow

Nggarap terapi fisik sing terlatih utawa dokter olahraga kanggo nggawe rencana latihan olahraga maneh kanthi bertahap. Iki bakal mandheg awak lan uga mbiyantu pikiran. Saben dina sampeyan nindakake luwih sithik, lan mboko sithik sampeyan bakal miwiti kapercayan supaya bisa metu maneh.

Yen ngrasa Biru, Golek Bantuan

Kanggo Tetrick, mundur tegese makarya karo psikolog. Ora umum yen ngrasa biru, yen sampeyan ora bisa njaga tingkat kegiatan biasa, nanging aja wedi njaluk pitulung kanggo menehi hasil. "Wong-wong kudu ngeling-eling babagan potensial sing bakal dirasakake nalika sampeyan lagi pulih amarga sampeyan ora bisa olahraga lan ngeculake endorphin sing biasane ditindakake," ujare Dr. Grey.

Lacak Pamulihan

Kadhangkala, sanajan sampeyan wis ningkat, angel kanggo ndeleng asil kasebut amarga sampeyan fokus banget kanggo nindakake ing tingkat pra-cedera.Tetrick njaga hamparan Microsoft Excel kanggo nglacak kegiatan sing ditindakake lan level swasana saben dina. "Yen sampeyan nglacak pemulihan sampeyan bisa ndeleng," Eh, aku mung bisa mlaku nganti setengah tangga ing minggu kepungkur, nanging minggu iki aku nindakake kabeh undhak-undhakan, "" ujare.

Praktek Visualisasi Positif

Biasane kita krungu babagan visualisasi positif minangka alat sing migunani kanggo atlit sing ora kawedhar. Kanggo nindakake kanthi apik ing balapan, pembakar ski mbayangake awake dhewe kanthi ngambang kanthi elegan lan menang. Teknik sing padha bisa ditrapake kanggo atlit sing bali saka cedera. Yen sampeyan wedi mbukak sawise nyusut ACL, umpamane, sampeyan wis mlaku kanthi cecair kanthi sampurna nalika sampeyan ora nyandhang sepatu lan sirah metu.

Entuk analisa Gerakan Sampeyan

Priksa manawa sampeyan duwe wujud sing apik kanggo ngindhari dhuwit ulang. Yen sampeyan minangka skier, njupuk pelajaran dhewe lan teknik dianalisis dening guru. Yen sampeyan minangka pelari, priksa nganai gait. Yen kekurangan teknik, sampeyan bisa mbenerake, lan yen ora ana, sampeyan bisa metu kanthi yakin manawa sampeyan duwe wujud sing sampurna.

Latihan Olahraga Santai

Nalika Tetrick ditekan sadurunge lomba, dheweke bakal nindakake latihan napas kanggo nggawe tenang. Dheweke uga duwe mantra sing sethithik supaya awake dhewe ketik. Yen sampeyan mikir babagan pikiran sing negatif, coba dadi positif. "Aku bakal mikir sajrone balapan, aku rumangsa ala!" deweke ngomong. "Banjur aku bakal mikir dhewe, ora, aku rumangsa apik!"

Tags: Pamulihan, Kesejahteraan, Kondisi Mental, Athletes Real sing paling Apat, Artikel Stack, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca