29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Atlet Profesional Ajar Sawise Duwe?
Apa Atlet Profesional Ajar Sawise Duwe?

Apa Atlet Profesional Ajar Sawise Duwe?

email Email A:

Kasedhiya pitakon sampeyan menyang Dr. Bob Adams, ketua Komite Perubatan Olahraga Trek lan Lapangan Iki apa dheweke kudu ujar:

Yen ana ing ndhuwur dada, mula sejatine dheweke bisa nindakake apa sing dirasakake. Yen kupinge diiseni, irung, sinus, sithik padha mudhun ing tenggorokan, dheweke bisa ngethok sithik, nanging biasane ora becik kanggo latihan. Dheweke bisa uga ora kepenak banget, nanging biasane bisa nindakake apa sing dikepengini, bisa uga dikepungake menyang latihan sing moderat 60 nganti 75 persen [saka VO2 max].

Yen mudhun ing paru-paru utawa ing ngisor iki, dheweke ora bisa nindakake kanthi apik. Dheweke ora bisa tampil, mula dheweke kudu ngaso. Mungkin mung mlaku-mlaku babagan. Dheweke kudu njupuk gampang. Yen sampeyan ngleksanani, utamane barang tahan, sampeyan bakal nantang sistem kekebalan awak. Yen kadhemen, sistem kekebalan awak wis kerja kaya-kaya. Mupangat mitos yen sampeyan ngleksanani kanthi rutin, sampeyan bakal tahan infeksi.

Yen sampeyan duwe demam luwih saka 100, 101, sampeyan ora kudu olahraga, amarga [mriyang] mengaruhi kekuwatan sampeyan, kekuwatan aerobik, maksimal VO2, daya tahan, koordinasi, konsentrasi, output cardiopulmonary - kabeh bab kasebut dikurangi. Dadi beban kerja maksimal dikurangi, [dadi angel ndeleng keuntungan fitness saka olahraga kanthi mriyang). Pangaturan suhu sampeyan bakal dadi keganggu, lan dehidrasi dadi perhatian luwih gedhe amarga awak kringet. Sampeyan kudu yakin kanggo entuk istirahat lan hidrasi sing cukup. [Olahraga kanthi mriyang] bisa nyebabake overtraining, sampeyan kesel banget, lan miwiti kabeh semangat.

Sisih ngisor: Yen gejala kasebut ana ing ndhuwur dada, para atlit bisa nindakake apa wae, nanging kudu nganggep intensitas lan durasi. Gejala dada ngisor: ngaso. Demam ndhuwur 100: ngaso. Minangka kanggo ngerteni manawa suhu suhu awak kanthi olahraga bisa mbantu mateni kadhemen, "iku mung alesan sing digunakake kanggo tetep lara nalika lara," ujare Adams.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca