22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Pamain Pariwara Kanggo Energi Ora Luwih Tenaga Saka Pamula?
Apa Pamain Pariwara Kanggo Energi Ora Luwih Tenaga Saka Pamula?

Apa Pamain Pariwara Kanggo Energi Ora Luwih Tenaga Saka Pamula?

email Email A:

Ya, latihan rutin bisa nyuda pengeluaran kalori sampeyan. Cukup pira kalori sing bakal diobong nalika sampeyan wis dilatih kanthi becik individu, ujare Bryan Heiderscheit, profesor orthopedics lan rehabilitasi lan direktur klinik pelari ing Universitas Wisconsin-Madison. Nanging, bedane bakar kalori antarane awake dhewe sing wis dilatih lan kurang latihan ora cukup kanggo njamin obsesi crosstraining.

"Kanggo jumlah kalori sing sampeyan ora bakal nglampahi nalika sampeyan wis luwih pengalaman lan olahan, iku ora ana gunane mikir babagan" crosstraining, ujare Heiderscheit. Bukti: Siji panaliten diterbitake ing Journal of Applied Physiology nemtokake manawa para pelari sing dilatih kanthi becik ngobong kalorone nganti pitung persen kurang kalori tinimbang mitra nonathletik. Lancar sing sampeyan lakoni minangka atlit newbie sing ngobong 500 kalori, umpamane, bisa ngobong 465 nganti 475 kalori yen sampeyan luwih apik dilatih, mula sampeyan nganggep bobot sing padha.

Penurunan kalori sing dihabisake minangka peningkatan ekonomi, tujuane para pelari ketahanan sing sabar amarga milane gampang nalika awak ora kerja keras.

Nanging yen tujuan utama yaiku ngobong kalori sing paling mungkin ing saben, lakune kecepatan latihan; sawetara pasinaon wis nuduhake manawa para pelari paling efisien ing jangkah latihan sing asring digunakake, lan kasebut luwih cepet sampeyan mbukak, luwih akeh kalori sampeyan bakal ngobong saben mil. Dadi cepet klip sampeyan bisa dadi siji-sijine tweak sing perlu kanggo njaga kobong. Priksa iki Kalkulator World Runner kanggo ndeleng kepiye owah-owahan ing jangkah bakal mengaruhi pengeluaran kalori sampeyan. Miturut kalkulator, yen pelari 150-pound mlayu jangkah 12 menit sajrone siji jam, dheweke ngobong 567 kalori. Selehake udakara 11 menit saben mil, lan dheweke bakal ngobong 618 kalori sajam.

LINE BOTTOM: Sampeyan bisa uga ngobong kalori sing luwih sithik tinimbang sing wis dilatih. Yen sampeyan nglatih kanthi cepet, tambah akeh kudu mbantu awakmu sing wis dilatih njaga bakar-bakar kalen dina sampeyan sing wis suwe.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca