28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Badhi Demerit

Badhi Demerit

Anak-anakku sing TEN-YEAR-OLD, Austin, seneng mlaku-mlaku, camp, lan menek. Dheweke ndelok tundra Alaskan nalika umur loro, munggah ing sisih ngisor Grand Canyon kanthi kaping papat, lan ngapung Kali Green kanthi enem. Kanthi tembung liyane, dheweke dadi calon sing sampurna kanggo Pramuka Boy of America. Ing sawetara pojok negara bakal dianggep ora pati rabi dudu kanggo mlebu. Nanging kasunyatane: Aku luwih seneng ndeleng Austin mencucuk ilat tinimbang entuk lencana.

Sing ora percaya karo Pramuka nganti tekan ing titik nalika Maret, nalika Michael Auberry 12 taun, saka Greensboro, North Carolina's Troop 230, ilang nalika ana ing perkemahan kemah ing Blue Ridge Parkway. Untunge, sawise nggoleki patang dina, Auberry ditemokake isih urip lan sehat. Dheweke bakal kesah lunga saka kemah, mengko dilaporake, lan ilang.

Aku lega, mesthine, Auberry muncul tanpa lara. Nanging banjur aku nesu. Sing nggegirisi aku dudu kedadeyan kasebut, nanging reaksi para pimpinan Pramuka. Aku wis ngetutake crita Auberry ing kawat berita Associated Press, maca jangkoan regional lan nasional babagan telusuran. Tinimbang njaluk ngapura - ana bocah sing wis ilang, mula sing dakdeleng yaiku sekelompok kolektif bali dening pimpinan Scout ing saindenging negara sing kanthi bangga nyritakake kepiye bocah sing nggegirisi wis nggunakake katrampilan slamet sing diwulangake saka Pramuka. "Nyiapake bocah-bocah - iku moto kita. Iki sing ditindakake," ujare Ely Brewer, saka Dewan Pengakap Mid-Iowa, ing stasiun TV Des Moines KCCI. Apus. Auberry ngerti carane nggawe amben ora ilang godhong. Nanging pikirane: Kepiye carane nggawe manawa ora ngumbara dhisik?

Epik Auberry sejatine duwe pungkasan sing luwih cerah tinimbang paling ora sedasa kedadeyan sajrone dekade kepungkur ing ngendi Pramuka wis tiwas utawa meh tiwas. Paling ala, ing taun 2005, loro Pramuka lan limang pimpinan tiwas ing rong insiden kilat sing kapisah lan salah sawijining jalur listrik. Ing kacilakan BSA sing ora ana gandheng cita ing musim panas sing padha, Chase Hathenbruck, 15, tenggelam ing Kali Animas New Mexico, lan Lukas Sanburg, 13, tenggelam ing Yellowstone. Ing taun sadurunge, Kristoffer Jones, 14 taun, tilar donya nalika ambruk 1.000 kaki saka tebing sing luwih akeh nalika munggah ing Taman Negara Sion Utah. Nanging, tragedi kasebut ora dadi tragis yen ora kanggo hubris sing isih ngatur kepemimpinan pimpinan Pramuka. Ing wulan Maret 2006, sangang pramuka lan telu pimpinan sing mundur ing Superstition Mountain Arizona nalika dadi strand dening badai salju. Ora siyap kanggo kondisi kasebut, dheweke kudu diluwari dening helikopter. "Bocah-bocah kasebut mbuktekake awake dhewe," pimpinan David Perkins marang stasiun TV Phoenix. Utawa para pamimpin mbuktekake awake dhewe ora pengalaman: Badai mangsa sing parah diramalake sadurunge. Aku manggon ing Flagstaff, Arizona, lan wis ngrancang trek ing Superstitions ing akhir minggu sing padha, nanging aku nolak sawise mriksa rutinitas cuaca. Tanggepan khas saka pimpinan Pramuka ing ndhuwur? Kacilakan freak.

Tujokake marang wong tuwa sing wis nuntut Pramuka ing taun-taun kepungkur. Siji kasus gegayutan karo Matthew Tresca, 16, sing tiwas ing wulan Agustus 2002 kanthi bledhek ing kamp Scout Pennsylvania. Sanajan bebaya badai abot kanggo wilayah kasebut lan pethek katon ing langit, Tresca lan bocah-bocah lanang liyane dikirim dening pimpinan Pramuka saka safety saka dewan makan menyang tenda, ing ngendi Tresca mati sawise bolongan nyerang khemah logam spike. Ing taun 2004, minangka kesaksian babagan tuntutan ukum saka wong tuwa Tresca nglawan BSA ing Pengadilan Superior New Jersey, meteorologist Ronald Holle, ahli petugas kilat sadurunge biyen karo Laboratorium Serangan Nasional Nasional ing Norman, Oklahoma, rampung, "Tingkat nasional lan lokal ing Pramuka Boy of America gagal kanthi nggatekake informasi babagan kedadeyan anyar utawa saiki babagan manajemen kilat. Manajemen risiko kilat umume kurang lan luwih ngerti dibandhingake karo organisasi sing padha.… Yen perencanaan wis negesake. ing tingkat nasional, lan individu lokal wis nggunakake informasi kasebut kanthi bener, mati sing bisa dicegah Matius Tresca bakal nyingkiri. " BSA tekan pemukiman sing durung diwartakake karo Trescas, bagean kasebut nglarang kulawarga supaya ora ngobrol karo media.

Mengkono misi kasebut Pramuka BOY, yaiku "nyiyapake nom-noman kanggo nggawe pilihan etika lan moral" (waca teks lengkap ing scouting.org), lan ora nyebutake katrampilan ara-ara samun. "Kita negesake kegiatan luar, safety, lan pramugari, nanging ora nganggep awake dhewe dadi program latihan ruangan utawa kaslametanane," ujare direktur pemasaran lan komunikasi BSA Eric Moore. Iki bakal entuk pangerten yen pasukan akeh ngenteni main bola sepak kaya kemah.

"Sayang, akeh pimpinan Pramuka sing ora duwe katrampilan nggawe keputusan sing dibutuhake ing njaban ruangan," ujare Ken Phillips, pangareping layanan darurat kanggo Taman Nasional Grand Canyon, sing wis melu ngluwari pirang-pirang penyelewengan tentara Scout nalika isih akeh. 23 taun ing kana. "Akeh pamimpin lelungan iki ora digunakake ing lingkungan gurun. Bocah-bocah ora nggawe keputusan sing ala; para pimpinan nindakake."

Aku bisa ngrungokake bantahan kasebut, mula aku kudu mangsuli: Ya, kanthi luwih saka telung yuta Pengakap lan yuta pimpinan sukarelawan ing Amerika Serikat, ora ana kemungkinan kacilakan bakal kelakon. Lan pimpinan sing cekap, apik banget, pramuka kanthi pengalaman lan latihan ing sepindah sepindah ana. Ditambahake BSA ngetrapake akeh pimpinan sukarelawan sing ikhlas mbantu bocah-bocah. Nanging malah para TK wis mulang kanggo sinau saka kesalahan. Nanging BSA, ora bakal ngeculake data kacilakan lan nolak nuduhake statistik kanggo crita iki. Lan padha supaya paling ora siji kesempatan kanggo sinau saka organisasi pendhidhikan sepi liyane ing wit anggur. Drew Leemon, direktur manajemen resiko kanggo Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional, ujar BSA gabung panitia kanggo Konferensi Manajemen Risiko liar taunan taun 1997 nganti 2001, nanging nolak nuduhake data kacilakan karo grup kasebut. "Pramuka Boy mbabarake akeh bocah-bocah menyang njobo, iku luar biasa," ujare Leemon. "Kita kepengin Pramuka bisa melu. Kita ngarepake partisipasi kasebut bakal nglumpukake pasukan lan mimpin pimpinan Pramuka sing rawuh ing konferensi kasebut. Nanging ora kedadeyan ing jumlah sing gedhe."

Mesthi, kantor nasional BSA nyengkuyung latihan keamanan lan sepindah kanggo pamimpin Scout. Nanging partisipasi rampung sukarela. Miturut sutradara BSA lan konservasi Frank Reigelman, cara utama grup kanggo ngajari pamimpin tentara yaiku liwat Pramuka Budi ' Buku Buku lan sastra BSA liyane. "Kita nyedhiyakake macem-macem publikasi lan alat ngrancang kanggo mbantu para sukarelawan karo rencana perjalanan. Bahan kasebut ana ing ngendi wae yen milih nggunakake," ujare Reigelman, sing negesake manawa angel ngetrapake syarat ing organisasi sukarelawan kanthi 47.000 pasukan ing saindenging negara. Argumen kasebut bakal luwih ngyakinake yen ora bisa ngilangi jinis lan atheis saka kabeh bab BSA.

Aku bisa uga dina nalika aku kepengin duwe ilat ilat ing anakku. Pikirane mung gawe cringe. Nanging paling ora aku ngerti yen dheweke ora bakal kudu diluwari.

Tags: Katrampilan ruangan, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca