29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Makeover Wisata DIY
Makeover Wisata DIY

Makeover Wisata DIY

email Email

Saben kulawarga duwe tradhisi Thanksgiving. Taun iki, kita dadi kita dhewe. Bojoku, Steve, anak loro wadon lan aku menyang Moab, Utah, dolanan sawetara dina. Kita milih kulawarga nuklir luwih saka kulawargane sing lengkap, lan pancen sing dibutuhake.

Kaya ngono, Thanksgiving bisa uga dadi papan lonceng sing sampurna kanggo ngulandara kulawarga.

Fowers Towers.

Hiking Negro Bill Canyon.

Yen sampeyan ngandhani wong sing sampeyan bakal nggoleki sajrone liburan sing biasane ana gandhengane karo tetep ing omah, mangan akeh, males ing ngarep TV, lan saiki, susah, blanja, dheweke bakal menehi tampilan aneh. "Moab?!" kanca-kancaku ngomong, kaget, kaya ngono, yaiku ide sing paling acak, rumangsa seneng dhewe.

Kaya ngono, Thanksgiving bisa uga dadi papan lonceng sing sampurna kanggo ngulandara kulawarga.

Kanthi patang dina utawa limang dina kanggo ngobong, sampeyan bisa nyopir utawa mabur menyang umume panggonan ruangan lan isih akeh wektu dolanan. Lan amarga akeh Amerika ing omah karo kulawarga sing ditambahi, ora munggah gunung utawa surfing utawa sepedaan gunung, sampeyan bakal kerep milih dalan, kemah, lan lodging backcountry. Resor Ski, yen lagi mbukak, biasane nawakake diskon gedhe babagan lodging lan tiket tiket. Mesthine, musim bahu sing rada janggal nalika cuaca saya surem lan peteng sadurunge nedha bengi, nanging yen sampeyan rencana kanthi bener, sampeyan bisa njelajah nalika negara liyane.

Kita miwiti ngupayakake perjalanan Thanksgiving ing awal musim gugur. Napa sampeyan ora nempel ing siji kemah sing pungkasan? Gampang fantasi babagan turu ing njaba nalika dina isih anget lan dawa, nanging nalika musim iki saya adhem lan luwih adhem, kita bakal ngerti kudu ngrancang rencana. Ora suhu sing nggawe musim dingin karo bocah-bocah nantang, nanging kurang cahya lan bengi 13 jam.

Kritéria kita pancen gampang. Kita butuh barang ing dalan drive Santa Santa sing gampang, ing endi cuaca bakal entheng lan dalane cukup kanggo mlaku-mlaku, ing endi kita bisa tetep sawetara bengi ing pondokan ara-ara samun lan cedhak karo alam sabisa tanpa bener turu ning njero. Tucson anget nanging adoh banget; ditto Big Bend lan Joshua Tree. Gila Gurun Kidul Meksiko Kidul minangka pilihan sing luwih jelas, nanging kita kepengin banget karo gurun sing terbuka lan gundhul, dudu gunung. Dadi, sawise sawetara menit pungkasan sing scrambling, kita pesen kabin ing sisih Colorado Kali, sawetara miles njaba Moab. Dina sadurunge Thanksgiving, kita ngemas sepedha lan sepatu tilase lan Pete anak kirik, lan metu saka kutha kanggo pitung jam drive sisih lor.

Akeh, saya nate nggunakake Thanksgiving paling gedhe ing kebon bapakku ing Virginia, karo adhine, ibu tiri, lan simbah-simbah. Cuaca nalika aku kelingan mesthi grey lan mentah, wit-witan sing ditiup angin. Sing ora dingerteni, kita mlaku-mlaku ing alas, lan ing wayah sore, bapak bakal ngirid gin lan ton diwasa lan kita kabeh padha lungguh ing lantai ngubengi meja kopi lan muter Ngapunten! utawa Clue. Thanks kanggo ibu tiri, kita mangan kaya raja, nanging jantung nyata liburan kita mung bebarengan, nggronjal ing njaba lan muter banyolan bodho. Ing video ngarep lawas, kita ngguyu meh terus-terusan.

Taun iki mung kaping telune nglewati kumpul kulawarga tradisional kanggo nggawe preinan petualangan dhewe. Sawise umur 20an, aku kepethuk pacar ing sisih lor California. Rasa aneh yen ora ana ing pesisir sing salah, ing ngisor srengenge sing surup, karo wong sing durung ngerti kabeh uripku. Banjur taun kepungkur, Steve lan aku nyerang bocah-bocah wadon lan Lab coklat geriatric kita ing taun 1960-an Airstream kanggo Chaco Canyon lan Canyon de Chelly. Perjalanan ing dalan ora iso lali amarga akeh alasan, mula kasunyatane kita meh ngrusak Airstream ing dalan dawa lan kasar menyang Chaco. Nanging yen kita nempelake rattletrap lawas bebarengan karo kantong sampah lan pita saluran, kita wis sawetara dina sing apik banget, mung lima, nggoleki canyon, mangan kalkun ing tabel piknik, lan rojone s'mores liwat api.

Kem dhasar Moab kita kanggo akhir minggu, ing Sorrel River Ranch, minangka upgrade sing akeh amarga Airstream imploding (sing banjur didol ing Craigslist). Resor 160-acre lan ranch kerja sing lenggah ing sudhut Colorado, 17 miles sisih hulu saka Moab, ana ing tengah-tengah tebing karang abang cilik sing bagean iki misuwur ing Utah.

55 pondokan tamu dipasang kurang saka 20 kaki saka kali, kanthi porch pribadi jero lan jendela gedhe kanggo mbatesi tampilan sing santai. Wiwit aku pindhah menyang New Mexico meh 20 taun kepungkur, aku wis urip ing kahanan kurang dehidrasi, saéngga ana banyu sing mili balm kanggo nyawaku. Sanajan wis peteng nalika tekan, aku ngerti kanthi cepet ing Colorado sing ora katon sing njaluk telpon sing pas.

Kabin kita, kaya suite kulawarga liyane ing ranch, apik gayane saka ramping-saka-kaca-saka-Sundance-cara, kanthi amben log papat poster sing apik banget, sawetara sofa sing dipasang ing kamar Chambray, cilik Dapur, lan sing paling apik, kamar turu ing ndhuwur kanthi kamar loro kanggo bocah-bocah wadon. Lan minangka pakurmatan kanggo lelungan dalan sing kapisan ing Pete, amben asu sing alus, rong bokor feed, stash cilik, lan bocor. Kita minangka duplikat, nanging kita mung weruh kulawarga ing sisih ngarep lan ora krungu apa-apa liwat tembok (sayangé, dheweke bisa uga ora ujar padha). Kita bakal nggawa panganan sing luwih adhem kanggo ngonsumsi kita telung dina telung hiking tilase Moab.

Kita ngucapake Thanksgiving menyang kedut sing gondheli sing ana ing kali, awan cilik dilat ing pucuk pethine. Yaiku cuaca sing cocog kanggo nyenengake ing njero ruangan, nanging kita bakal main dolanan ing njaba, dadi kita ndorong nganti telung mil menyang dalan Fowers Towers, koleksi pinn wedhi pasir sing sempit, jotosan sing metu saka ing bumi kaya sirip sirik lan pencakar langit, ana sing tipis katon bisa topple ing bobote. Dipuntedahaken dalan BLM sing nduwurke tumpukan udakara 1,5 mil liwat rereget abang, kita nyemplung menyang pangkalan Titan, menara paling dhuwur sing misuwur karo para peluncur lan pendaki BASE. Ora ana sing mlumpat, nanging sawetara pendaki wis nyemprotake spire sing cedhak, mula kita mandheg nyegat lan nonton nalika sedhela maneh.

Sore iku njelajah ranch kanthi mancal (saliyane rong gelanggang tenis, basket, lan kuda-kuda, resort iki menehi sawetara sepeda gunung gratis). Blumbang ruangan lan jaran jaran wis ditutup nalika musim iki, lan ora bisa nemokake sauna, mula kita mlaku-mlaku menyang dalan-dalan kosong lan jalur ing kali. Dalan sing menek jubin menyang sisih ndhuwur Sorrel Ridge, escarpment sing dibuwang karo pemandangan sing ana ranch, kali, lan sandwich. Nang endi wae sampeyan ndeleng, tebing-tebing sing dikepung karo lemah gedhene nganti mandheg-mandheg kanthi tiba-tiba - milenium sing dicekel pembangunan.

Kutha Moab nduwe getaran sing aneh banget. Batu-batu, bokong, kali, lan tilase wis dadi papan sing jelas kanggo atlit ruangan serius - bikers gunung, pendaki, pelari kali, pelancongan, pelari ultra, pelan langit, lan pelompat BASA - nanging meh populer karo arch-obsess turis sing mung pengin mlaku sawetara mil utawa lunga menyang Jeepin 'pasamunan. Kadhemen lan bocah-bocah wadon isih cilik banget kanggo nindakake biking gunung nyata nalika kita lagi ana, nanging kita konten gabung karo turis sing mlaku ing dalan.

Dina esuk, kita nyopir 45 menit menyang Taman Nasional lan nggawe trek telung mil menyang Delicate Arch lan bali, banjur dikepung ing pangkalan Double Arch, gila interlocking span ing bagean Windows taman kasebut.

Sakwisé iku, kita lunga menyang Moab kanggo nedha awan pungkasan Frito lan milkshakes strawberry ing Stop Mangan lan Mangan, kontes nedha awan sing adhem nanging plancongan ing taun 1950-an karo para pendaki mudhun lan bikers gunung, bledug kaya kita saka petualangan dina kasebut.

Ing esuk pungkasan kita ing Moab, kita minggah rong mil Negro Bill Canyon, ngetutake creek cepet menyang Arch Archory Morning; Sèwu mil sing kita nyawang tokoh cilik ing témbok canyon 300 kaki. Wutah, kita mikir padha nyetel rappel, nanging udhara ana retak kanthi banter gludhug - BASA jumper parachute snap mbukak, lan nyuarakke ing tembok. Jumper lelayaran ing ndhuwur, lan tekan ing jambatan ing pucuk suket cilik. Siji-sijine, trio jumlahe nemplekake awake ing tebing ndhuwur sing ana, titik-titik ireng digantung ing udhara ing udakara kaping pindho, bisa uga telu, ngiringan karo sapa wae sing nduwe lemu. Bocah-bocah wadon kasebut, wong sing slack, nyengkelake gulu lan ndeleng dheweke bali menyang bumi, katon kaya waktune akhir minggu suwene - ora ana sing bakal lali.

Mesthi ana sawetara plancongan petualangan DIY. Nedha bengi panuwun ing restoran Sorrel River iku enak banget lan enak, nanging krasa aneh amarga mrentah kalkun lan pai waluh ing menu, nalika bali Timur lan ing Santa Fe, kulawarga lan kanca-kanca padha kumpulake kanggo ngramalake dhewe, nedha bengi sing wis padha masak.

Cuaca ora kadhemen lan werna abu-abu kanggo Moab, slate langit sing mutasi tebing abang sing biasane sregep. Nanging kasunyatan manawa kita ora weruh srengenge telung dina krasa aneh lan akrab banget - minangka pamuji marang Thanksgiving Pantai Timur sing akeh banget.

Ana drama putri umume, uga: Maisy mangan akeh banget s'mores sing ditawakake jurang geni ing kali iki lan disemburake sewengi. Bocah-bocah wadon sing seneng nginep ing hotel, tangi saben esuk sadurunge esuk, lan aku lan Steve terus ndhelik-ndhelik ing tutupan lan cepet-cepet padha nggugah. Gesang iki urip - suwene kita wis ngerti yen petualangan karo bocah ora liburan. Perjalanan. Ing saben pangertèn.

Nanging tanpa mangu, kita entuk apa sing bakal tak karepake: limang dina bebarengan karo kulawarga ing njaba, ora diganggu karo jadwal kerja, deadline, utawa keterlibatan sosial; wektu muter kualitas ing ara-ara samun Utah; malah sawetara R&R ing pinggir kali kanggo maca, nulis, lan main kertu. Iku campuran sing sampurna lan aktif, lan kita kudu akeh matur nuwun. Petualangan minangka tradhisi Thanksgiving saiki.

Tarif mangsa Sorrel River Ranch: tikel $ 329, pondokan kulawarga saka $ 529; sorrelriver.com

Tags: Alami, Aliran Anggaran, Alih DIY, Pintu Jalan, Escapes Minggu, Artikel Tumpukan, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca