25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Nemtokake DNA Canine sampeyan
Nemtokake DNA Canine sampeyan

Nemtokake DNA Canine sampeyan

Aku wis ora yakin babagan mbesuk loro asu sing wis kawetu. Aku wis cedhak banget. Aku wis duwe para dokter hewan kanggo menehi saran lan tandha asu-asu ing trace iki utawa jenis kasebut, nanging saben aku bakal dipaku, ana wong liya ngomong utawa asu narik stunt aku durung nate weruh. Contone, asu wernane sing paling ireng-ireng aku, Odin, kemungkinan 90 persen bantheng. Papan perlindungan "adol" dheweke menyang kita minangka campuran lab, mesthi wae, nanging ora ana sing takon karo melon sing berbentuk kothak lan warna marmer kaya wulune. Nganti, yaiku, kita lagi mlaku-mlaku hiking lan nemoni klompok sapi sing buyar. Ora sadurunge aku ndeleng dheweke mbuwang kewan. Kabeh sing dijupuk yaiku sawetara barking dhuwur lan nuncul ing tumit lan dipasrahake ing pethi cilik ing pojokan lapangan. Um, tapel wates?Angon Australia? Gangguan umum?

Sahabat Pesenan Ultimate

Sampeyan mung kudu ngerti babagan seneng karo kanca paling apik.

Rio, 2 1/2.

Rio, 2 1/2.

Aku ora ngerti kenapa aku kepengin weruh apa anane keturunan sing bener-bener ngenggoni kupinge sing ora apik lan mripate. Ora bakal ngganti apa-apa. Dheweke isih bisa dadi pooches sing padha. Nanging ngerti yen ana tes sing ana ing njaba sing bisa mbukak informasi iki nggawe aku dadi penasaran. Nalika aku pisanan teka ing Tes Breed Warisan Canine, proses sing bisa ngrusak DNA asu kanggo nemokake keturunan utama, sekunder, lan tersiér, perusahaan kasebut mung bisa netepake kira-kira 68 baka. Sampeyan bisa uga kaya, nanging yen ana atusan kewan asu sing ana, iku mung pinprick apa sing kudu dadi bolongan sing santai. Aku luwih nolak amarga ana wong sing nyaranake asu abang, Rio, dadi bagean saluki- Asu domestik sing paling tuwa sing dingerteni manungsa - lan jenis kasebut (sing durung nate dirungokake) ora menehi sih Tes Tes Breed Warisan Canine.

Nanging saiki, tes kasebut bisa ndeteksi luwih saka 100 baka, kalebu ujar saluki uga barang-barang kaya liyane wirehaired pointing griffon, asu mburu sing meh padha karo versi rambut sing luwih dawa saka a pitunjuk Jerman wirehaired, utawa keeshonden, sing katon kaya campuran antarane a chow chow lan an Alaskan wengiute. Satus anakan baka dudu gamut nanging saluki saiki wis ana ing daftar, mula aku ngerti sing dadi pethekku. Ing wiwitan, aku takon kesahihane, nanging banjur aku nemokake:

Tes Breed Warisan Canine diwiwiti saka telusuran tandha-tandha tandha DNA unik, sing dikenal SNPs (Single Nucleotide Polymorphism), sing bisa ngenali jenis asu purebred. Kita miwiti kanthi nyoba luwih saka 400 spidol DNA sing beda ing 100 baka baka purebred sing diakoni kanggo ngenali kombinasi unik saka spidol sing njlentrehake saben jenis. Sawise nyoba ewu asu purebred, profil DNA baka unik dikembangake kanthi nggunakake 400 tandha DNA saben jenis. Saka spidol awal kasebut, kita nemokake subset sing luwih cilik saka spidol sing digunakake kanggo Ujian Breed Warisan Canine. Set panandha pungkasan iki, adhedhasar studi buta nggunakake ewu asu sing wis diverifikasi kanggo diresiki dening sertifikasi AKC, bisa sukses nemtokake turunan sing bener luwih saka 99 persen wektu nalika nguji asu purebred sing ana ing antarane baka baka sing bisa dingerteni. Tandha kasebut banjur ditrapake lan validasi kanggo populasi asu campuran.

Cara kerjane: Sampeyan order kit test saka canineheritage.com ($ 120), sing kalebu sikat swab pipi sing bakal digunakake kanggo ngumpulake sel ing njero pipi asu. Sampeyan nempelake ing amplop pangumpulan data sing dikirim, dicap, dikirim, lan lungguhan suwene patang nganti enem minggu ing jempol jempol. Ngempalaken sel luwih gampang tinimbang sing sampeyan pikirake. Kaya persis ing njerone pipine asu suwene 30 detik kanthi katon sikat mascara.

Nalika ngirim tes, dheweke njaluk foto asu kanthi sukarela. Aku milih ora ngirim siji. Nalika aku yakin laboratorium ing fasilitas uji ora bakal foto ing asu lan arep, "Aku ora ngerti, dheweke katon luwih akeh spaniel jago saka pincer miniatur, "Aku ora pengin ngilangi wong-wong mau kanthi cara liya.

Menehi tembakan sing paling apik. Apa jenis aku iku asu? Temokake asil ing kirim asu sabanjure.

Artikel iki asale muncul ing Outside K9, mantan blog asu saka Ing njaba majalah, tanggal 2 November 2009.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca