25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Data-Mining ing Musim Marathon 2015
Data-Mining ing Musim Marathon 2015

Data-Mining ing Musim Marathon 2015

Pungkasan Marathon Berlin pungkasan yaiku musim marathon musim gugur, kanthi udakara 40.000 peserta melu lurung-lurung ing ibukutha Jerman kanthi cepet 26.2 mil. Eliud Kipchoge gampang menang ing divisi pria kanthi paling apik ing 2:04:00, sanajan kudu ngliwati separo kaping pindho kanthi insole projecting metu saka Nike Streak 6s.

Kasunyatan manawa Kipchoge bisa nglakokake marathon paling cepet ing sewelas, sejarah sikil sikil sing cacat, iku minangka bukti kanggo bakat sing nggegirisi lan dalan kilat cepet Berlin. Minangka Ing njaba wis nulis sadurunge, omah kari kari lan Angela Merkel ing ngendi cathetan rekaman jagad marathon pungkasan wong enem.

Yen kita ndeleng wektu sing padha kanthi cepet ing salah siji negara loro Majelis Marathon DonyaBakal mlebu ing Chicago Marathon, sing ditindakake tanggal 11 Oktober lan uga nawakake balapan saingan cepet. Kipchoge menang ing kene taun kepungkur ing 2:04:11 lan jelas ora bakal mlayu maneh, nanging finisher tempat nomer loro lan nomer telu Sammy Kitwara lan Dickson Chumba, sing mlayu 2:04:28 lan 2:04:32, masing-masing bali. .

A 2: 04-wektu meh ora ana masalah babagan terrain sing ora ana ing Marathon New York City (1 November), ing ngendi rekaman kursus Geoffrey Mutai taun 2011, 2:05:06, minangka outlier sing aneh; Wektu Mutai rong menit lan 31 detik luwih cepet tinimbang rekaman kursus NYC sadurunge lan meh enem menit luwih cepet tinimbang wektu menang taun kepungkur.

Nanging, apa kita sing ora bakal ngrusak jagad utawa rekaman ora suwe?

Strava, sawijining otoritas kanggo nglacak kegiatan, bubar nuduhake sawetara data dheweke karo kita, sing nuduhake pagelaran saka 3.713 pangguna Strava sing melu ing musim gugur Marathon Majors musim pungkasan.

Mangkene apa sing ditemokake.

Prediksi, Berlin uga mbuktekake minangka balapan paling cepet kanggo kontingen non-elit. Para pelari 912 sing ngunggah data kanthi rata-rata udakara 8:26 mil ing Berlin, dibandhingake 8:54 ing Chicago (1.008 pelari) lan 9:20 ing New York (1.793).

Mbok sing luwih kaget yaiku para pelari alon-alon meh tikel loro ing separo nomer loro balapan A.S. Nalika iki ora bakal kaget sapa wae sing wis kenal karo kursus New York, yen ora suwe sawise tandha separo, para pelari kudu minggat ing jembatan kanthi jembatan ing Queensboro Bridge nalika padha nyabrang menyang Manhattan, Chicago mung nduwe owah-owahan pengangkatan ing saindenging kabeh.

Bagan ing ngisor iki nuduhake pamisahan setengah pisanan lan kaping pindho ing antarane para pelari Strava ing 2014:

Ing marathons, cuaca mesthi dadi faktor utama lan ora kudu ditolak nalika ndeleng conto stats runner cilik iki. Pungkasan taun, kahanan kasebut cocog ing Berlin, kaya sing ditemokake ing rekaman donya Dennis Kimetto, nalika maratoner New York kudu mbukak angin sing nemen kanthi sikep nyedhaki 50 mil sajam. Pelari Chicago uga duwe kondhisi sing cedhak-sampurna 2014: angin mung adhem.

Yen cuaca bekerjasama maneh ing taun iki, Chicago bisa ngasilake kaping cepet ing antarane amatir kanthi cepet kanggo nggayuh "standar B" ing ujian maraton Olimpik ing wulan Februari ing Los Angeles. Wektu balapan, bebarengan karo topografi sing disenengi, tegese kanggo pirang-pirang top A.S.sub-elites, Chicago minangka kesempatan paling apik pungkasan kanggo mbukak standar kualifikasi (2:18 kanggo pria lan 2:43 kanggo wanita) lan ngamanake pacoban. A anyar Jurnal Street Street artikel ngutip panaliten dening statistikawan balapan ketahanan runtri.com, sing ditemokake ing taun 2011, sadurunge nyoba Olimpiade 2012, "cacah wanita sing wis rampung ing ngisor 3:00 lan wong-wong sing wis rampung ing 2:30, 30% luwih gedhe ing maraton Chicago tinimbang ing taun sabanjure, nalika ora nyoba Olimpik slot padha saham. "

Nalika kita melu topik Olimpiade, pemenang Marathon Olimpiade wanita pertama, Joan Benoit Samuelson, uga ngumumake dheweke bakal nglakokake Marathon Chicago taun iki. Ing umur 58 taun, dheweke kepengin mbukak sajrone 30 menit sajrone umur paling apik, lan mula bisa nembak wektu 2:51:21.

Sanajan jendhela kualifikasi kanthi teknis bisa nganti 17 Januari, balapan pacoban tanggal 13 Februari, saengga bisa ngethok cedhak siklus latihan ngarep.

Tags: Acara, Atlit, Jalanan, Stack Artikel, Ing Stride, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca