22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Kamajuan Mbebayani Singa Afrika
Kamajuan Mbebayani Singa Afrika

Kamajuan Mbebayani Singa Afrika

A panaliten anyar ngelingake manawa singa singa Afrika ngalami bebaya amarga pembangunan manungsa. Data satelit, sing diteliti dening peneliti ing Duke University, nuduhake manawa sekitar 75 persen savannah terbuka Afrika wis ilang sajrone 50 taun kepungkur, diwenehake kanggo nindakake tetanen utawa pamukiman. Sajrone wektu sing padha, jumlah singa mandheg saka rong pertiga nganti 32.000. Miturut panaliten kasebut, singa Afrika saiki dibagi dadi 67 wilayah sing beda-beda, mung 10 sing dilindhungi kanthi rapi. Peneliti ujar manawa ing endi wae udakara 6,000 singa saiki urip ing populasi sing ana punah banget. (Minggu kepungkur, layanan iwak lan satwa A.S. ngumumake nimbang nambahake singa ing dhaptar spesies kaancam.) Masalah kasebut paling akut ing Afrika sisih kulon, ing ngendi populasi manungsa tikel kaping pindho utawa tikel sawetara taun kepungkur, lan populasi singa mudhun ing ngisor 500.

Liwat Pengawal

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca