28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Ketamine lan Bantuan CBD kanthi Tekanan?
Apa Ketamine lan Bantuan CBD kanthi Tekanan?

Apa Ketamine lan Bantuan CBD kanthi Tekanan?

Iki minangka rong bahan sing paling akeh ngobrol babagan potensial kanggo perawatan stres lan kuatir. Mangkene saiki aku ngerti babagan potensial nyata-nyata.

Ketamine

Digunakake ing obat minangka anestetik, ketamine wis entuk adoh saka reputasi sangang puluh minangka obat klub sing nawakake pemicu sing nyenengake saka kasunyatan. Paling anyar, iki dianggep minangka perawatan wonder depresi. Ing 2019, regulator reguler disetujoni versi sing wis diresiki saiki sing kasedhiya minangka semprotan irung kanggo nambani depresi nalika obat liyane gagal. (Versi sing disetujoni diwenehake mung ing setelan sing dikontrol.) Kangge, klinik ketamine ana njedhul ing saindenging negara amarga dokter nyerang infus kanggo mbantu kuatir lan panggunaan liyane sing durung entuk persetujuan FDA.

Rebecca Brachman, sing dadi kanca ing Cornell Tech ing Manhattan, lagi ngetrenake aplikasi liyane sing nyenengake kanggo obat kasebut. Hipotesis dheweke: amarga dosis ketamine sing kurang katon dadi prophylactic tumrap gangguan jiwa sing disebabake stres, kaya jinis vaksin-kesehatan, banjur bisa uga efektif kanggo nyegah PTSD lan ningkatake respon stres. Pasinaon Brachman wis ditindakake mung rodents, lan ora ana konsensus babagan efek ketamine ing otak manungsa. Nanging, dheweke lan kanca-kancane nemokake bukti sing nyenengake supaya obat kasebut ndadekake tikus luwih apik kanggo ngatur stres ing mangsa ngarep. "Sampeyan ora mesthi babagan ngramal," ujare Brachman. "Iku babar pisan."

Nanging Michael Grunebaum, profesor psikiatri ing Universitas Columbia, ujar manawa ing uji klinis kasebut, akeh pasien ora nemokake manawa obat kasebut ngeculake kuatir. "Ketamine mung raos, aneh, ruang angkasa," ujare.

Brachman ora ngira-ngilangi obat kasebut ngilangi rasa stres, nanging dheweke ngarep-arep yen hipotesis dheweke nerjemahake menyang subyek manungsa, bisa mbukak cara anyar kanggo ngresiki tanggapan awak kanthi akeh babagan kahanan sing stres ing urip.

CBD

Ing antawisipun maneka warna keuntungan kannabidiol yaiku relief kuatir. Kayu Bidwell, profesor ing Universitas Colorado Boulder, tumindak sinau babagan CBD lan kuatir. (Pangadilan rampung ing 2021.) Yen sampeyan lagi nyoba kanggo eksperimen, iki saran dheweke.

Ati-ati yen produk ngakoni apa-apa.

Nalika data kewan kewan laboratorium nuduhake manawa CBD bisa ngilangi kuatir lan nyuda peradangan, mupangat kaya kasebut isih ora ana gandhengane. FDA wis nyetujoni mung siji produk CBD kelas farmasi, Epidiolex, kanggo nambani jinis sawan tartamtu.

Ukuran dosis lan kesucian.

Priksa manawa produk kasebut wis diuji lab kanggo konsentrasi bahan aktif lan kanggo najis kaya logam abot. Ing sinau ing 2011 sing ditindakake dening peneliti Brasil, puluhan siswa kuliah nglaporake rasa kuwatir nalika ngomong ing ngarep khalayak olahan sawise njupuk CBD dosis siji, dibandhingake karo klompok sing njupuk plasebo. Penemuan kasebut yaiku sinau nggunakake 600 miligram 99.9 persen CBD murni, sing umume ngluwihi 10 nganti 30 miligram ditemokake ing akeh produk.

Ora vaping.

Vaping produk ganja sing ora dingerteni minangka ide sing ala, amarga kita isih ora ngerti sebabe wong wis tiwas amarga penyakit paru-paru sing gegandhengan karo anggur.

Sampeyan bisa uga ora ngliwati skrot obat.

Sawetara tes obat ora bisa mbedakake CBD saka THC. Kajaba iku, minyak CBD bisa nganti 0,3 persen THC lan isih diarani bebas THC. Malah jumlah cilik kasebut bisa dadi bahan sing dilarang.

Tags: Kesejahteraan, Ilmu, Kondisi Mental, CBD, Artikel Stack, Chill Out, Health

Share Karo Kanca-Kanca