25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Pesen saka Holiday Musim Panas: Ngoperasikake ing Lake Lake
Pesen saka Holiday Musim Panas: Ngoperasikake ing Lake Lake

Pesen saka Holiday Musim Panas: Ngoperasikake ing Lake Lake

Taun iki, kaya sing paling akeh musim panas, aku ninggir gurun sing paling dhuwur ing New Mexico kanggo ngentekake wulan Juli ing pondokan pulau wong tuwa ing tlaga ing Ontario, Kanada. Urip pulo akeh kaluwihan. Aku lunga menyang endi-endi kanthi prau lan ora kudu nganggo sepatu utawa mlebu mobil nganti pirang-pirang minggu. Aku bisa lungguh lan nulis sawise nedha bengi ing teras ing layar sing diluncurake ing tlaga, nganti nada banyu sloshing ing ngisor dermaga. Bocah-bocah dakdhawuhi manggon ing jas mandherane.

Liyane Rising Rippers:

Katie Arnold lan kolumnis liyane babagan ngulandara kulawarga lan mbesuke bocah aktif.


Kakurangan: Kanggo para pelari, luwih angel olahraga ing kene. Sembarang latihan kudu diwiwiti kanthi prau menyang daratan, ing ngendi sampeyan dasi timah timah sing lawas lan angkat dalan. Opsi sampeyan diwatesi. Kurang angel ora ana rute, lan jumlah lalu lintas sing nggumunake. Umume, sampeyan lagi mlaku ing dalan-dalan peternakan ing datar ing Ontario, farmhouse bata bata abang sing wis umur lawas taun lan kebon kebon raspberry sing kurang, taun 1970an lan truk pikantuk pariwara ngeculake logam gratis, kasur sing diisi nganggo mesin cuci piring rumput, lan gumpalan liyane , Perkakas sing durung dingerteni. Jalan ing kene nganggo podo karo utawa jejeg saben liyane, dadi yen sampeyan wis tekan titik separo, sampeyan kudu mratelakake lan mbalek maneh.

Bebaya paling gedhe yaiku kewan omo. Bebek menyang alas sing tebal, lan lalat kidang wiwit nggronjal, tikel utawa luwih ngoyak sikil ing mburi sampeyan, rombongan sing ora bisa dirampok, ora kira-kira adoh utawa cepet. Nyamuk ora meh padha karo armada, nanging luwih kasar, lan ngipiji. Ing menit sampeyan mandheg, dheweke bakal mangan sampeyan, nggulung lutut, bangkekan, saben inci kulit asin sing kasedhiya.

Ing sisih liyane, aku rumangsa luwih cepet ing tingkat segara, lan ora mung amarga aku nyoba ngrusak vampire sing ngerong. Trotoar iku rata lan lancar lan ora sabar, nanging sikilku krasa mabur.

Bebener dikandhani, aku butuh kerja kacepetan. Nalika lunga saka Santa Fe rong minggu kepungkur, aku isih ngrampungake balapan 50 mil. Sasi wis liwati wiwit Jemez Mountain Trail Run nanging sikilku isih krasa abot lan lembab, lan sawetara dina aku ora bisa ngiringan energi utawa semangat supaya luwih saka wolung mil. Aku ngerti yen isih ana ing pangkalan pemulihan sing aktif, nanging kaya-kaya wis ilang.

Banjur aku tekan Kanada. Sawise mboseni aku nganti mati ing dalan-dalan sing rata, aku banjur cepet-cepet mulih. Nalika kebangkrutan, aku nyepak sepatuku lan langsung mlayu dermaga ing kabeh sandhanganku, minangka upacara sing nggawa kabungahan dhewe.

Lan ana kedadeyan lucu: Aku wis nyukur menit kanthi jangkah. Nalika mlayu ing kene, aku mbayar 10 mil, ilang ing alas, diserang nyamuk, nyepit ing patang mil liyane, lan isih nggawe omah ing jarak sing luwih cendhek tinimbang mbutuhake jarak sing padha ing papan sing paling dhuwur. Pakaryan kacepetan nggawe aku luwih cepet, nanging biasane ngrasa kaya: karya.

Isih, yen ora kantun gumpalan gunung sing biasa lan alon-alon, sengaja sikilku munggah gunung sing dawa, dadi kenangan kabeh pendhudhuk ing tlaga iki. Ora suwe, aku bakal bali menyang pasamunan sing garing, kahanan garing lan kurang banyu, ilang banyu adoh ing dermaga ngarep lan bisa uga dalan-dalan negara-negara sing nggegirisi lan alas pabrik pabrik. Omah lake kita bakal dadi luwih angel maneh kanggo taun maneh.

Tags: Artikel sing Langsung, Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca