25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • DEET Muga-muga jaket tahan banyu sampeyan
DEET Muga-muga jaket tahan banyu sampeyan

DEET Muga-muga jaket tahan banyu sampeyan

Yen sampeyan mlebu ing endi wae kanthi serangga akeh, ujar, rawa ing Everglades utawa Amazon, sampeyan bakal pengin nggunakake penolak serangga. Pasinaon wis nuduhake manawa repotensi serangga sing paling efektif ing pasar saiki yaiku DEET, nanging liya-liyane wis nate takon babagan potensial kesehatan lan lingkungane pengaruh kasebut.

DEET, sing dikenal karo ahli kimia minangka N, N-diethyl-meta-toluamide, dikembangake ing taun 1940-an lan kanggo Tentara A.S. Wiwit saiki digunakake dening kabeh wong sing padha goleki lan tukang kemah kanggo nelayan lan para pemancing jarak jauh kanggo nglawan nyamuk lan kutu. Ing Pusat Pengontrol lan Nyegah penyakit karo Badan Perlindungan Lingkungan loro-lorone ujar DEET aman kanggo nggunakake lan ora nyebabake risiko lingkungan utawa kesehatan sing dingerteni, anggere digunakake kanthi tepat ing arah ing label kasebut.

Nanging ana siji perkara sing DEET kemungkinan ala: klambi luar. Miturut Pusat Informasi pestisida Nasional, DEET, plastik, bisa nyebabake karusakan plastik liyane, kalebu tiron sintetik utawa kain sing dianggep.(Ora bakal ngrusak serat alami, kaya katun utawa wol.) Semprotan DEET ing jaket Gore-Tex, umpamane, lan penolak bisa ngrusak polimer plastik sing nggawe membran, lapisan tipis sing tetep jaket lan ambegan.

"Repellents serangga digawe kanggo aplikasi kulit ora dikembangake kanggo sandhangan, dadi sampeyan ora pengin nempatake DEET ing sandhangan kajaba katun," ujare Vern Schrum, manajer produk ing Tender Corporation, tukang gawe serangga kaya Ben lan Natrapel. "Yen jaket sampeyan duwe sawetara membran sing ngidini ambegan, DEET bisa ngrusak, nempel nganti ora bisa digunakake."

Ora mbutuhake ngeculake jaket ing kothak DEET kanggo kedadeyan kasebut - kontak sing tahan karo malah jejak bahan kimia bisa ngrusak membran berbasis plastik lan mengaruhi napas jasamu, ujare Schrum. "Sampeyan butuh wektu kanggo nyiyapake, dadi yen sampeyan entuk sethithik DEET ing jaket, sampeyan ora bisa ngilangi masalah," ujare. "Nanging ora butuh akeh - malah sithik bisa nyebabake karusakan."

Gore wis nganakake tes sing nuduhake sawise paparan nganti 24 jam ing DEET, membran spesifik ora bisa dirusak. Nanging ora akeh tes liyane sing ditrapake kanggo dampak saka DEET babagan sandhangan teknis, saengga data sing keras babagan cahya sing suwe saya suwe saya angel ditemokake. "Kita duwe akeh tes ing ngendi kita nyemprotake DEET ing kain kanggo ndeleng manawa nyamuk isih bakal diigit ing kain. Nanging pengaruh ing sandhangan kasebut? Kita ora nyinaoni, "ujare Immo Hansen, profesor profesor biologi ing New Mexico State University sing nyinaoni khasiat para penebat serangga.

Sampeyan isih bisa nggunakake DEET - mung pasang menyang kulit lan ora nyemprotake cedhak kulit cangkang tigang telung tingkat $ 600 sampeyan. Lan yen sampeyan pengin banget nglindhungi perlindungan sandhangan sing dilapisi repellent, apa sing bakal sampeyan lakoni? Taun 2016, Laporan Konsumen dites khasiat sandhangan serangga saka merek kaya L.L.Bean lan ExOfficio, sing diresmikake karo permethrin serangga, alternatif kanggo DEET sing dikarepake kanggo nggunakake sandhangan. Laporan kasebut nemokake manawa sandhangan perawatan permethrin ora efektif kanggo nyegah gigitan serangga minangka klambi disemprotake karo DEET, nanging dheweke ora nyakot. Sampeyan bisa ngobati sandhangan kanthi permethrin kanthi nggunakake semprotan khusus saka merek kaya Ben utawa Sawyer. Kakurangan: Permethrin luwih beracun kanggo invertebrata akuatik - kewan omo sing ditemokake ing lepen lan tlaga - tinimbang DEET. Miturut pratelan saka ExOfficio, perawatan permethrin ing omah dadi tambah akeh amarga ana kimia lan overuse, nanging ora kalebu klambi sing pura-pura.

Kathah alternatif sandhangan liyane menehi macem-macem derajat umur lan efektifitas kanggo nglindhungi saka gigitan serangga. Penolak alami sing digawe karo minyak penting kaya citronella, eucalyptus lemon, lan kedele umume luwih alus tinimbang DEET (sanajan, ora efektif). Ing taun 2005, CDC nyetujoni panggunaan picaridin, digunakake ing produk saka Natrapel lan Sawyer, sing luwih aman kanggo gear lan isih bisa menehi perlindungan nganti 12 jam saka serangga sing gigitan. Hansen ujar DEET minangka repellen sing paling efektif lan suwe, nanging eucalyptus lenga meh bisa dibandhingake. "Akeh produk alami sing apik banget," ujare. "Dheweke mung ora tahan suwe."

Tags: Kulit, Sintetik, Busana lan Klambi, Artikel Stack, Gear

Share Karo Kanca-Kanca