22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Ngowahi Rencana Pelatih Sampeyan saben minggu
Ngowahi Rencana Pelatih Sampeyan saben minggu

Ngowahi Rencana Pelatih Sampeyan saben minggu

email Email

Sepuluh taun kepungkur, aku mlumpat menyang kelas penghawa olahraga ing gedung olahraga. Yen aku eling tenan, ana 40 wong sing mlebu kelas ing bengi kuwi aku lunga. Ing salah sawijining wektu, tenaga pengajar, Andy Farina, ngejak kabeh jog ngubengi perimeter ruangan gaya ngiringan, nanging ana sing nyekel: kita bakal mlayu kanthi angka 8, joging ing sisih ndhuwur 8 lan sprinting ing ngendi 8 salib. Mung masalah? Minangka garis crisscrossed, kita bakal kanthi cepet. Dadi, kita kudu nggunakake visi peripheral, ketangkasan, dekorasi, lan nyepetake supaya tabrakan karo wong liya sing nyebrang tengah 8 kanthi cepet. Ternyata, ora ana corak - lan latihan kasebut minangka uji coba fisik lan mental sing nantang kelas ing cara sing bisa kita lakoni ing latihan sing khas.

Ana regane kanggo nambah huru-hara sing dikendhaleni lan ora bisa dipercaya kanggo latihan sampeyan. Kanthi nyampur kanthi kacepetan, kekuatan, keseimbangan, ketahanan, lan ketangkasan dadi siji sesi, sampeyan bakal luwih apik persis kaya sing kedadeyan ing kabeh jinis olahraga.

"Yen samubarang ora bisa diramalake, sampeyan luwih fokus lan mbantu ngembangake pikiran lan awak," ujare Farina, pelatih sing uga mulang ing Edge Obstacle lan Taktis Latihan taktik ing Gainesville Health & Fitness ing Florida. Kajaba iku, mung nyampurake latihan sampeyan kanthi pendekatan kanthi acak nambah macem-macem, lan anyar bisa nggawe latihan supaya luwih efektif (lan nyenengake). Kanggo nyampurake kabeh lan ngramal awak lan rumangsa kanthi tliti, coba tumindake adhedhasar Farina iki:

Aturake: Saenipun, sampeyan bakal miwiti nang endi wae ing papan sing bakal sampeyan ngerti arep menyang endi. Nanging ora mesthi dadi rute sing biasa sampeyan, lan sampeyan ora kudu nggawe rencana sing tepat. Titik sing becik ngidini sampeyan nggunakake sawetara alangan kutha (kayata tembok, bangku, lan trotoar), uga sawetara alam (kaya wit, tilase, lan aliran). Ngundang kanca sawetara. Saben minggu, wong bisa milih ngrancang latihan, dene wong liya melu - nggawe unsur acak kanggo wong sing ora ngerti apa sing bakal teka.

Ing Latihan: Kira-kira dadi siji jam. Saben nem menit, sampeyan bakal mandheg kanggo nggawe tantangan. Dadi kunci yaiku nalika sampeyan nemoni pungkasane enem menit, luwih becik sampeyan manggon ing papan sing sampeyan kudu nduwe peralatan sing dibutuhake. Iki bakal entuk ngrancang sawetara bagean nalika miwiti saben set enem menit. Sampeyan uga bakal bisa nggarap kabeh sistem awak, kalebu kekuatan, kekuwatan, keseimbangan lan ketangkasan. Ing ngisor iki minangka conto apa salah sawijining latihan iki:

Nglakoni 6 menit

25 push-up

Nglakoni 6 menit

Sprint munggah bukit tajem

Nglakoni 6 menit

Lungguh ing lemah, 50 tendhang nyapu

Nglakoni 6 menit

Ketangkasan Sidewalk: Tindakake 5 langkah sikil kanthi cepet ing kabeh slabtran trotoar. Banjur njupuk kabocoran sikil siji saka siji papak dadi siji (papat total). Baleni urutan kaping pindho.

Nglakoni 6 menit

Narik-munggah (goleki cabang wit utawa papan dolanan taman): 2 set regane maksimal

Nglakoni 6 menit

Mlaku lunge: 20 ing saben sikil

Nglakoni 6 menit

Balance roto: Pilih pinggul utawa malah dicet ing dalan, lan tancepake nyoba tetep wae sajrone 30 detik. Nindakake kaping pindho.

Nglakoni 6 menit

Rintangan sudhut mlumpat: Temokake obyek sing bisa sampeyan mlumpat utawa liwat (bangku utawa stream cilik). Nindakake 10 kekuwatan munggah utawa obyek kasebut.

Nglakoni 6 menit

Kepala swivel: Balance ing sikil siji. Geser sirah saka sisih kiwa bisa muter nganti adoh bisa muter. Baleni maneh kanggo 30 detik, banjur tindakake padha ing sikil liyane. Iki nggawe simulasi katrampilan sing sampeyan butuhake kanggo ndeleng sekitar sampeyan nalika nyoba tetep seimbang.

Nglakoni 6 menit (tengah menit ing jangkah rampung balapan, lan 2 menit pungkasan minangka wiwitan cooldown sampeyan)

Tags: Latihan, Agility lan Balance, Artikel Stack, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca