29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa ana roda luwih gedhe ing motor ndhuwur gunung?
Apa ana roda luwih gedhe ing motor ndhuwur gunung?

Apa ana roda luwih gedhe ing motor ndhuwur gunung?

email Email A:Roda 29 inci saiki ing sawetara sepedha gunung (Gary Fisher nggawe sawetara model) duwe rong bathi sing mesthine: Salah sijine, sampeyan bisa nggunakake ban 700c (standar basikal dalan iki ing dina iki, nuduhake diameter njaba njaba 700-milimeter), lan kauntungan yen sampeyan pengin nggunakake mancal jinis gunung kanggo wisata utawa plancongan kanthi rekreasi ing aspal. Loro, rodha sing luwih gedhe ora ngalangi alangan kaya oyod utawa bathi ing sudut sing abot kaya 26-konter tradisional, saengga ing teori bisa muter alangan kanthi luwih gampang.


Nanging, apa roda 29 inci "luwih apik" tinimbang rodha 26 inci? Hard kanggo ngomong. Mesthine, standar 26 inci pancen kasepakatan, mung ukuran ban lemak nalika bikes gunung sepisanan dadi perintis ing taun 1970-an. Nanging ukuran 29 inci — sejatine mung cara liya kanggo ngenalake rodha 700c - pancen arang banget, mula asale ilang sawetara siklus ilang nalika muter. Ora ana sing misale jek wis nindakake studi empiris nyata apa ukuran roda sing cocog. Aku gelem tuku ide kasebut manawa roda 29 inci luwih apik, sawetara kedadeyan sing bisa migunani kanggo tunggangan mudhun. Nanging uga bakal luwih abot tinimbang rodha 26 inci, bisa uga aran kesel luwih dawa ing tunggangan dawa, lan uga nyepetake.


Sing ngomong, Fisher nggawe mancal sing apik banget diarani Dual Sort 129 ($ 1,430; www.fisherbike.com) sing duwe roda 29 inci, campuran Shimano LX lan komponen XT, rem disk, lan kejutan Manitou. Iku bakal dadi upgrade MASSIVE kanggo Hoo Koo E Koo.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca