26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Demostrasi Swara Siji Wanita Wong Nyad
Demostrasi Swara Siji Wanita Wong Nyad

Demostrasi Swara Siji Wanita Wong Nyad

Pelangi Marathon, Diana Nyad ngrebut imajinasi bangsa ing taun 2013 kanthi pungkasane ngimpi sing diusahake kanggo 35 taun: kanggo nglangi gratis ing Selat Florida. Para penggemar Nyad lan para penyiar teater padha weruh kekarepan dheweke ing akhir minggu pungkasan ing pertunjukan siji-wadon, Terusake! Kisah Diana Nyad.

Nyad digunakake ing papan sorotan. Dheweke wis dadi perenang jarak internasional nalika dheweke dadi bintang (lan kanca karo Woody Allen) ing umur 26, ing taun 1975, kanggo nglangi Manhattan. Nggawe babak ing acara omongantaun kasebut, karisma kaget. Kanca suwe Bonnie Stoll, mantan pemain bal-balan pro pro sing dadi pelatih de facto Nyad, ngelingi wong sing umuré 26 taun, "mlaku menyang pertunjukan Johnny Carson kayadene acara kasebut - ora wedi apa-apa," miturut artikel ing The New Yorker. Nyenengake, lucu lan magnet, Nyad njeblugake selebriti sing berkembang dadi karir sajrone 35 taun - muncul ing pameran, menehi pamrentahane dhewe, lan nindakake uji motivasi - nalika dheweke nduwe tujuan sing apik: nglangi gratis saka Florida menyang Cuba. Apa sing diwiwiti minangka encore menyang Manhattan feat dheweke dadi odyssey.

Dheweke nempel ing sawhorse sing ndhelikake kanggo menehi ilusi manawa dheweke nglangi. "Aku secara harfiah nglangi liwat intermission," dheweke ngandika.

Usaha sepisanan, ing taun 1978, disemprot karo jellyfish kothak lan cuaca sing ala banget. Ing taun 2013, sawise rong upaya maneh ing taun 2011 lan 2012, Nyad nggayuh target ing umur 64 taun. Saiki, dheweke nuduhake crita urip ing ndhuwur. Pameran wanita siji-wanita ing Studios saka Key West, sing duwe kapasitas udakara 160 wong, diadaptasi saka memoir sing bakal teka, supaya bisa diterbitake dening taun Knopf. Josh Ravetch, sing mbantu ngeterake Carrie Fisher Ngombe ombenan menyang play hit, ngarahake. "Aku rumangsa dhewe minangka juru cerita," ujare Nyad Ing njaba. "Yen sampeyan lagi mangan, sampeyan mesthi duwe kanca sing crita. Aku wong sing crita yen wong-wong bakal ngguyu utawa bakal nangis. "

Liwatefek visual lan audio, Nyad njupuk penonton ing dheweke nglangi, nyilem ing peteng, ngisolasi lan bencong karo jeli pembunuh. Dheweke nempel ing sawhorse sing ndhelikake kanggo menehi ilusi manawa dheweke nglangi. "Aku secara harfiah nglangi liwat intermission," ujare. Antarane peteng, sampeyan mung bisa ndeleng yaiku strob abang cilik - sing katon cukup kanggo tim dheweke nemokake dheweke nalika nglangi sing nyata lan wis cukup tarub supaya ora bisa narik kawin-kedhip. "sirahe." Kabeh sing padha dirungokake yaiku slap auditory, "ujare. "Lan strob abang. Iku efektif banget." Dheweke nganggo topeng jellyfish sing diidini nalika dheweke nglangi. "Aku nempelake topeng jellyfish maneh," ujare. "Iki humor bagean, nanging fiksi ilmiah kasebut. Aku ora pengin mungsuh sing paling ala. Yen aku mlaku-mlaku ing njaba nalika ana angin gedhe, yen ana perkara sing nylekit lambe, rambut manungsa utawa rambut sawit - aku giris. Kaya memori stres pasca traumatik. "

"Sampeyan atos metu lan choppy lan sampeyan ndeleng nganggo kathok ing sirahku. Duwe efek ing sampeyan. Sampeyan mikir, iku pancene ana ara-ara samun. "

Saka tumindak utama kasebut, dheweke nggambarake pamirsa lan pikirane dhewe, nuduhake kenangan bapake Yunani lan ibune Prancis, lan nyanyi Neil Young, Janis Joplin, lan Beatles supaya dheweke terus maju. Dheweke nggunakake macem-macem swara kanthi aksen sing beda kanggo nggambarake wong tuwa, navigator, tim, lan pelatih renang ing bocah cilik. "Nalika 90 menit, aku mundur menyang bapak maca jeneng saka kamus, naiad, tegese tegese juara nglangi, "ujare." Ibu Prancis ing pantai, ngandhani aku ing aksine Prancis dheweke Kuba cedhak sampeyan bisa nglangi ing kana. " Kaki lan potongan gambar luwih saka 400 jam sing dijupuk ing nglangi, kalebu Stoll nyurung dheweke terus, diduga ing layar jumbo. Ing pungkasan, layar nuduhake pasuryan timnya, kanthi ukelele muter "Nang endi wae ing Pelangi."

"Dolanan iki, kaya [memoir], duwe narasi, tumindak narasi kasebut," ujare Nyad. "Kita nggawe gaweyan nglangi, obor jellyfish, apa sing dikepengini karo pengurangan sensori kasebut. Crita kasebut, wong wadon 64 taun mburu ngimpi 35 taun. "

Pesen, Nyad percaya, iku pancen gampang. "Iki ana wong wadon sing ora bakal ngaso. Aku mikir yen kabeh wong bisa nggunakake pesen kasebut." Nanging cara Nyadhang Nyad yaiku kanggo nyamarke lingkungan sing dienggoni nganti 53 jam ing taun 2013. Tujuane yaiku supaya para penonton bisa ngrasakake. Ing kaping, padha nyanyi bebarengan karo Hillbillies Beverly lagu tema, minangka Nyad nduduhake carane dheweke ngatasi monotoni kasebut. Dheweke sinau nyiksa seksual sing dialami nalika isih cilik. Sawetara wong sing ngrungokake, dheweke nambah. "Ing kene sampeyan duwe kasempatan kanggo nuduhake apa sing dirasakake kanthi efek sensual lan video," ujare. "Atos metu ing kono lan kepepet lan sampeyan ndeleng kanthi kathok ing sirahku. Duwe efek ing sampeyan. Sampeyan mikir, pancen bener dadi ara-ara samun. "

Sanajan Nyad bangga karo pameran sing adol, dheweke ngakoni manawa mung minangka upaya pertama kanggo nyatakake perjalanan liwat seni. Dheweke pengin terus ngembangake, lan bisa uga nggawe simulasi sing luwih immersive lan "palpable" kanggo para pamirsa, sing bakal ngubengi 360 derajat. Ing sawijining dina, dheweke ngarep-arep, sawise "nailing" pertunjukan, dheweke bakal nggawa menyang Broadway.

Tags: Deleng dhisik, Dalan Selebriti, Atlet, Acara, Kolam Renang, Atlet Fittest Real, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca