29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Dingle Kabeh Cara kasebut
Dingle Kabeh Cara kasebut

Dingle Kabeh Cara kasebut

Pariwisata minangka dolanan sing cukup anyar - lan pariwisata atletik malah luwih anyar ing Irlandia Dingle. Sanajan B&B wis mandheg saka wilayah ing sisih lor-kulon saka Killarney kaya, ahem, freckles ing rikma abrit, ora nganti bubar manawa warga setempat ngrancang Dingle Way, dalan jarak 112 mil sing ngliwati semenanjung liwat pesisir, tebing, lan ngliwati dalan ternak. Hiking the Way minangka kasempatan kanggo ndeleng deso, Irlandia-romantik Putri Ryan tanpa ndeleng akeh wong Amerika - ing dalan sing gampang diakses setengah pungkasan sing tiba, aku lan kanca ketemu karo telung lelungan liyane. Nanging, akeh wong lokal sing isih padha ngomong lan Gaelik lan sawetara sing ngerti vogue modern kanggo liburan sregep. Siji B&B matron ngandhani yen bapake wis mlaku ing endi wae ing pamuda lan ora bisa ngerteni kenapa ana wong sing tundhuk marang perkara kasebut kanggo nyenengake. Banjur dheweke nglumpukake kita karo para tukang bungkus Irlandia - roti teh lan soda - banjur turu.


Blennerville menyang Camp
Kanggo nindakake dalan sampeyan dhewe, wiwiti ing The Haven B&B ing Blennerville (011-353-66-21217). Pamilik Jim lan Anne Costello kanthi cepet nyedhiyakake peta lan bahan bakar sedina; sarapan sing khas dumadi saka endhog, roti panggang, daging babi, lan - mmmm - sosis getih.
Yen sampeyan butuh rezeki luwih lanjut, tampilake blackberry ing sadawane 11 mil menyang Camp (pedunung 68), sing mlaku ing antarane hedge bramble lan fuchsia, wangsulan Irlandia ing kudzu. Ing wayah esuk kita budhal, srengenge lagi mecah awan mega. Saka bukit sing cedhak, ana pangon cilik sing mathuk kita minangka asu dheweke mbatesi mbaptis klambi nganggo lumpur grumbulan lan domba.

Ing pungkasaning dina, kita nyabrang Kali Finglas kanthi watu tedhak raksasa.(Ing mitos Gaelik, laos Cu Roi Mac Daire sing turu turu ditindakake dening garwane, sing nyebut kekasihnya, prajurite Cuchulainn, kanthi ngowahi Finglas putih nganggo susu.) Kita ngluncurake watu ing pinggir kolam sing saiki wis bening. dalan kasebut, banjur mudhun menyang Camp, ing pundi Ashe's Pub gelem nyedhiyakake Guinness wajib lan Barnagh Bridge Country Guesthouse (011-353-66-30145) kasur wajib.

Camp menyang Anascaul
Mesthine trek bukit 12-mil liwat alas lan wedhus-wedhus wedhus skittish nganti tekan Inch Strand, pantai sing jarak telung mil sing sepi ing wektu taun iki, paling ora. Sejatine, nalika kita metu saka sikat kanggo ndeleng iku, pirang-pirang gulu tuwa sing nganggo swarga mandheg saka langit kanthi gliding kuning lan abang.

Kita ndeleng dheweke maneh ing B&B kita ing Anascaul, The Anchor Lawas (011-353-66-57382), sing duwe co, Ann Curran, bisa menehi saran kanggo undhak-undhakan dina ing wilayah kasebut. Siji wong mesthi bakal nggawa sampeyan menyang South Pole Inn, pub-cum-kuil kanggo Dingleite Tom Crean, sing nggawe telung upaya sing ora bisa diucapake babagan Pole.
Anascaul menyang Dingle
Dingle minangka jantung modern semenanjung, nanging diubengi sejarah sing akeh. Puncak tilak sembilan mil yaiku karusakan saka Minard Castle, dibangun dening Normans nalika taun 1551 lan retak meriam krenjang Cromwell 100 taun mengko. Cove cilik ing sacedhake ditutupi tebing sing pojok menyang segara siji liyane, kaya kapal layar ing balapan sing cedhak.

Selehake tas sampeyan ing Duinan House (011-353-66-51335); banjur mlaku ing kutha menyang Foxy John Moriarty kanggo nyewa sepedha gunung ($ 8 saben dina; 011-353-66-51316) lan pindhah menyang bukit. Utawa nelpon Telusuran Arkeologi Sciúird (011-353-66-51937). Matur nuwun kanggo wong-wong mau, yen kita sinau manawa watu monolitik sing dienggo nggorok pustaka kasebut bisa uga duwe tujuan sing luwih mulia ing Zaman Perunggu.

Dingle menyang Kepala Slea
Babak pungkasan Dingle Way nawakake sawetara pemandangan paling apik - tebing lautan, reruntuhan, klompok gubuk nyiruan Kristen wiwitan klambiLan sawetara kahanan sing paling apik, mlaku-mlaku ing dalan sing dipasang. Cedhak Ventry, nanging jalur kasebut mudhun saka aren kuning sing apik. Saka ing kono budhal maneh menyang dalan clifftop, owah-owahan ketinggian relatif iki sing dingerteni kanthi jeneng: Gunung Eagle. (Ing Irlandia, apa-apa luwih saka 200 kaki minangka gunung.) Pungkasanake dalan sampeyan ing petani kerja Caitlín Firtéar (011-353-66-56120), sing bakal mulihake sampeyan karo daging sapi sing tebal lan liya-liyane - Guinness . Saklajengipun, mlaku-mlaku dening cahya srengenge menyang "pantai," sawetara pucuk ing tebing ireng sing didilat resik dening wavelet warna putih. Esuke, siyaga ndeleng pemandangan ijo ing Pulo Blasket sing gedhe-gedhe - pikir John Sayles Roan InishLan luwih saka omah kasebut.

Tags: Irlandia, Artikel Stack, Perjalanan

Share Karo Kanca-Kanca