20.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Dempster Nunggang
Dempster Nunggang

Dempster Nunggang




ING TRANES ING sampeyan ora bakal bisa maju nganti tekan bumi, nanging Yukon's Dempster Highway bakal nyedhaki kowe. Diwiwiti cedhak Kota Dawson, gravel gravel longgar iki jembarake 461 mil sisih lor-wetan, mungkasi mung Samudra Artik ing Inuvik, Wilayah Lor. Rampung ing taun 1978 kanggo nggayuh celengan minyak lan gas, Dempster tetep dadi gapura menyang tlatah gunung sing ora bisa dideleng. Pandu lan sampeyan bakal nyabrang Divisi Continental (kaping telu), Bunder Artik, lan rong kisaran gunung. Reputasi minangka dalan paling dawa lan paling apik ing Amerika Lor ora ana gandhengane, amarga papan lapis, ban-bantal ban, lan mung papat stasiun gas. Mangkene itinerary siji-wengi, jadwal telung wengi lan menehi saran: Nyewa sewa, ngreset odometer, lan mbukak peta. Sampeyan lagi dhewe bali maneh. Ing sisih tengen, sepuluh puncak ing salah sawijining drive paling gigir ing bumi.AKSES + SUMBER
WISDOM JALAN Gawe kabeh pangaturan sampeyan ing Whitehorse, 298 miles kidul wétan Dempster. Norcan Leasing Ltd. (867-668-2137, www.norcan.yk.ca) nyewakake SUV tengah- lan ukuran lengkap, diwiwiti $ 40 dina, lan Artik Pit motor Artic (867-633-3344, www.arcticmoto.com) nyewakake motor Kawasaki KLR 650 olahraga olahraga kaping pindho ($ 115 saben dina). Sawise sampeyan tekan dalan gedhe, layanan mung ing Eagle Plains, Benteng McPherson, Tsiigehtchic, lan Inuvik. Mesthi nggawa bahan bakar tambahan, sawetara ban cadhangan, lan salinan The Milepost (www.themilepost.com), pandhuan definitif kanggo kabeh dalan sisih lor. Singgah ing pusat pengunjung (867-993-5566) ing Dawson City kanggo syarat lebuh raya sing wis dianyari lan pamplet 14 mil, lan mil. CAMPGROUNDS Tapak kuburan, Engineer Creek, lan Rock River ($ 12 saben wengi) makarya kanthi basis sing sepisanan, sing dilengkapi karo papan perlindungan, jamban, lan banyu pompa.

MILE TINGGI

1.MILE 45 Puncak ing granit terbatas ing Taman Wilayah Tombstone mung siji dalan sing ditandhani ing saindhenging Dempster. Tarik kémah sampeyan ing perkemahan pinggir dalan sing ana 31-site, nanging yen sampeyan pengin nggawa kanthong TOMBSTONE MOUNTAIN 7,195 kaki (usaha telung dina), bungkus tenda lan angkat sepuluh mil menyang situs backcountry ing Talus Lake.

2.MILE 72 Kapasukan ing wétan lan kilen ing Kali Blackstone nawakake sawetara THE IKAN TERBARU kanggo grey arctic sing bakal sampeyan temoni. Hop metu saka mobil, dasi nganggo mabur, lan wiwit casting.

3.MILE 122 Ana alesan sing apik kanggo nggawe tonggak dolomit watu gamping abang ing Engineer Creek: Sarang PEREGRINE FALCONS ing sisih njeblug sing diarani Sapper Hill. Ing amben ing salah sawijining 15 papan ing pinggir dalan sing ana ing antarane spruce.

4.MILE 230 "Kutha" Kali Eagle Plates menehi tandha HALFWAY POINT. Henti istirahat sing mulya nawakake kabeh dalan frekuensi rata-rata yaiku: hotel, restoran, garasi layanan lengkap, lan gas, gas, gas.

5.MILE 252 Entuk potret wajib ing spidol sing nuduhake ARTIK CIRCLE (66 ° 33 'N). Ekstra patang mil liwat dalan, narik arah lan golek dalan telung mil sing dhuwur ing ndhuwur Gunung Hare ing ndhuwur 700 kaki kanggo ndeleng pemandangan Mackenzie Delta.

6.MILE 277 Duwe deet? CAMPGROUND ROKER 18-situs disetel ing jurang gunung sing tajem, dilindhungi angin, nanging banget akeh Pegunungan Richardson. Yen mangan dening campfire ora bakal ditindakake, nedha bengi ing James Creek, 21 mil ing dalan.

7.MILE 291 Tangkep GPS lan miwiti navigasi kanthi mlaku-mlaku ing mil terrain sing ora bisa dilacak sing bakal mlebu sampeyan ing njero RICHARDSON MOUNTAINS. Kanthi angin sing dhuwur, permafrost sing terus-terusan, lan garis wit (stunted) mung udakara 2,500 kaki, para Richardson minangka wilayah kaya Artik ing Dempster - bisa uga ana sebab sing paling akeh sing paling ora dikunjungi ing Amerika Lor.

8.MILE 342 Gas munggah ing Fort McPherson (pop. 952), banjur ayun-ayunan dening FORT MCPHERSON TENT AND CANVAS COMPANY lan priksa omah-omah tenda lan tepining sing misuwur.

9.MILE 378 Numpak kapal feri wajib ngliwati MACKENZIE RIVER sing paling kuat, paling dawa Kanada (2,635 mil), sing ngeculake kabeh kalima negara. Tombol mung dienggo karo Mississippi lan Amazon.

10.MILE 461 Pungkasan. Nglampahi sedina utawa kaping loro ing Inuvik - kutha minyak sing ditabuh kanthi total 3.296 lan jaringan pipa ndhuwur bumi. Turuti wisata sing plancongan (867-777-3300, www.arcticnaturetours.com) liwat Mackenzie Delta 5.200 persegi menyang Tuktoyaktuk, komunitas Inuvialuit ing OTAN ARTIKA sing diakses mung dalan nalika musim salju. Sampeyan bakal weruh pingos (bumi buta sing ana ing jero es) lan kewan liar: paus beluga, caribou, beruang kutub, lan sapi musk.

Tags: Wilayah Northwest, Artikel Stack, Perjalanan

Share Karo Kanca-Kanca