26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Biru Biru Kidul

Biru Biru Kidul

Kepulauan Solomon Nyilem

Sawise bubar diluncurake Pahargyan Pulau Solomon mlebu 295 mil nautical sing ngladeni 30 situs scuba-nyilem anyar, dadi jelas yen atraksi sing dibintangi ing Provinsi Kulon ing jarak Solomons yaiku ... umpan bal. Jisim sing nggegirisi, jacks, lan mackerel iki, pesta iwak frenzied ditembak dening billfish, devilfish, tuna dogfish, bungkus bungkus, lan hiu karang, kabeh ora wedi karo ngarsane panyilem sing arang.

Ing sikil 107-sikil Pengatur, yacht 16 penumpang adhedhasar ing Solomons mung patang wulan setahun, supaya manawa manungsa rumangsa seneng karo iwak. Kru sing sanga cacahe kalebu koki kanthi senar kanggo gawean gourmet ing masakan regional (cassava karo steak marinated enak). Stateroom sing ana karpet kudu adus pribadi, AC, lan kamar tidur ukuran kembar utawa loteng kembar. Ana pusat foto, perpustakaan video, bak panas enem wong, sistem GPS nganggo Loran C, lan peralatan keamanan kanthi kapabilitas nitrox lan oksigen.
Juli liwat November, ing Pengatur nggawe pitungan dina pitung dina sing njelajah papan panas geoterma ing Pulau Vella Lavella, alas 629 square kilometres, fumaroles, lan gunung berapi kanthi pesisir sing dienggoni poriises, hiu, sinar, balung umpan, lan akeh populasi clownfish, cowries, lan koral alus. Uga ing itinerary ana kunjungan karo para pulo; dipikir ing ndhuwur situs Perang Dunia II ing Honiara ibukutha Guadalcana; lan nginep ing Gizo ing New Georgias, misuwur ing tembok radikal, wrecks, lan Pulo Plud Pudding ing luar negeri, ing kana punggawa John F. Kennedy lan kru IPT-109 ngenteni sepuluh dina suwene.

Charter mingguan udakara $ 2,695 saben wong (pengalamane sing berpengalaman mung), pendudukan kaping pindho, kalebu dhaharan, nyilem, telung bengi hotel, nyilem Gizo loro, lan tur Honiara. Hubungi 800.344.5662.

Kayaking Sea ing Fiji

Ing desa terpencil saka Fiji, sawetara warga lokal menehi tandha acara penting kanthi ngenteni bengi ngombe kava, bir narkotika sing entheng digawe saka akar garing saka tanduran yagona kaya lada. Upaman sing cocog, umpamane bisa uga rawuh ing kayak kayak laut. Ing Vanua Levu, Pulo paling gedhe nomer loro ing Fiji, Eco Divers-Tours bakal nuntun sampeyan ing ekspedisi kayaking limang dina ing pinggir pesisir sing mara menyang desa-desa terpencil isih durung diisi kanthi fasilitas kaya listrik. Kayaking ing Teluk Savusavu gedhe: Ing dalan sing mbukak banyu cekak, sampeyan bisa ngalihake kursus kanggo nggoleki nyedhaki pilot pilot spouting. Utawa ing Kali Nasekawa sampeyan bisa ngucapake salam karo petani sing kaget amarga wis teka saka papan sing adoh banget - i.e., Kutha Savusavu, udakara enem mil.

Nanging alesan paling apik kanggo nggawe perjalanan yaiku kesempatan kanggo nginep ing desa ing desa lan ngalami gaya urip lan santun Fijian sing sejatine. Sampeyan bakal tetep ing omah desa, mangan panganan (roti, ubeng, daging sapi, iwak mentah, utawa apa wae sing diasinake ing klapa), lan turu ing tikar pandan ing lantai. Yen sampeyan lagi begja, sampeyan bakal lungguh bareng menyang wengi sing wis disiapake saka oyod yagona sing ditawakake minangka hadiah nalika tekane. Sawise cukup bokor sing kapenuhan cairan sedhih, sampeyan bisa uga ngerti saka host sampeyan manawa ngisor menyang lemah, luwih suwe sampeyan bakal urip. Wit-witan kasebut duwe mripat bisa ndeleng lan kuping kanggo dirungokake. Lan luwih becik mbuwang dhuwit kanggo pendhidhikan bocah tinimbang karo listrik.
Perjalanan limang dina iki udakara udakara $ 760-1,025 saben wong kanggo klompok loro nganti sepuluh, kalebu kabeh dhaharan, panginepan hotel kanggo wengi pisanan lan pungkasan, lan kayaks; nelpon 011.679.850122.

Loloata Island Resort, Papua New Guinea

Nyilem Papua New Guinea ora prelu ngenteni ngenteni penerbangan sing bakal nyambung menyang sawetara papan sing adoh. Sawetara nyilem macro paling apik PNG ing setengah jam saka gerbang, bandara internasional Port Moresby. Batu karang ing Teluk Loloata ing Teluk Bootless, 12 mil sisih kidul-wetan, ora bisa dideleng - chalice chalice nyebar sepuluh sikil ing ambane mung limang kaki.

Nunggang van 15 menit nggawa sampeyan menyang gapura kawat bar, lan kulo sepuluh menit numpak kapal sampeyan ing Pulo Loloata sing ora kepenak lan ngantuk, taun 1960-an ing sawah pitik taun 1960-an. Banyu papan ndhelik jagad karang lan laut segara, uga jaran segara pygmy, udhara mantis, pipefish, lan akeh molluska - saka 43 spesies sing dikenal saka cowrie, 39 ditemokake ing kene.
Resor iki nduwe 17 bungalow ing pinggir pantai, saben prabotan gaya kolonial, adus pribadi, lan beranda kanthi pemandangan segara. Ing situs sampeyan bakal nemokake restoran lan bar sing andhap, uga adoo hoc zoo karo kangaroos, wallabies, lan sawetara jinis manuk pribumi. Nyilem resort kasebut nyedhiyakake peralatan, instruksi PADI, lan kapal nyilem sepuluh wong. Luwih saka 30 situs sing gampang dicapai: End Bommie dikenal kanggo scorpionfish; Pulo Singa kanggo karang ireng; lan A-20 Havoc kanggo tukang ngebom srengenge. Situs anyar kalebu Terumbu Dianne, ing njero karang alangan utama sing dibungkus koral alus, lan Nadine's Passage, sing sempit liwat karang alangan nglukis karo penggemar gorgonian, pethikan segara jambon, lan jaran segara. Nggawa peralatan komputer lan kamera dhewe.

Kamar dobel $ 200 saben wengi, kalebu transfer bandara lan dhaharan. Hubungi 011.675.325.8590.

Telung Ayat Vanuatu

Yen sampeyan nggoleki pulau fantasi prototypical ditambah kejutan budaya tradisional, Vanuatu bisa uga. Mung dadi kapal laut saka Fiji, Kepulauan Pasifik Kidul iki dadi papan kanggo nyilem Titanicky sing nyilem, warga setempat sing duwe bungee mlumpat nganti pirang-pirang abad, lan kultus agama sing prelu nunggu kepepetane prajurit Amerika. Dikenal minangka New Hebrides nganti 1980, 83 pulo Vanuatu duwe 185.000 warga sing nggunakake 115 basa sing beda. Little wis owah ing omah sing apik amarga pasukan Allied (lan James Michener) ngliwati taun 40-an.

Ing pulo Efate sing nggumunake, bukak salah sawijining 70 Bungalows sing dhuwur, saben ana udhara penyaman udara, kamar mandi marmer, lan balkon, ing pinggir pantai Iririki Island Resort (tikel $ 240- $ 290; 011.67.8.23388). Kegiatan ing situs kalebu snorkeling, kayak, kayaking, lan Windurfing.
Nalika jet lag wis sumunar, tindakake pesawat siji jam menyang Pulo Santo Santo, sing paling gedhe ing negara, lan pas karo Santo Dive Tours (nyilem tank siji, $ 20; 011.67.8.36822). Ing kene sampeyan bakal njelajah liner kemewahan 654 kaki mlaku kapal WWII Presiden Coolidge, salah sawijining wrecks paling gedhe ing donya lan salah sawijining celup sing paling apik. Kapal sing meh utuh, ing jero banyu nganti 60 nganti 230 kaki, saya gedhe karo efek pribadi 5.000 tentara Amerika lan awak kapal. Yen sampeyan ditarik menyang udhara, tetep ing salah siji saka 17 gendheng, gendheng rego karcis ing Boureinville Resort enem-acre. Rasane kaya villa estate lawas, dikubengi kebon tropis sing ngemot anggrek, kembang ijo, lan frangipani (tikel $ 75; 011.67.8.36257).

Ing Pulau Tanna, sampeyan meh bisa ndemek pinggir Gunung Yasur, gunung berapi dadi luwih bisa dipercaya nganggo sepatu mlaku. Warga lokal ngandhakake yen minangka asal saka alam semesta - utawa omah spiritual sawise mati. Ayo ing wayah wengi, nalika efek swara lan kembang api malah luwih serem. Atur pandhuan babagan undhak-undhakan 40-menit (siji cara) ing Tanna Beach Resort (tikel $ 49- $ 61 saben wong; 011.67.8.68626), sing nduwe sembilan bungalow payon sing nduwe kamar mandi pribadi.

Yen ora cukup nyenengake, rawuh layanan ing gereja Jon Frum, kultus kargo sing muncul sawise pesawat Amerika ngeculake kemewahan menyang pulo kasebut nalika Perang Dunia II. Anggota ndedonga kulkas lan radio maneh nyelehake saka langit lan nuduhake insignia Palang Merah kanthi gratis.

Pengunjung tiba bisa nyekel Upacara Nekowiar telung nganti limang dina kanthi Tari Toka sing misuwur, acara gaweyan aliansi ing antarane desa sing dumadi saka pesta, lukisan pasuryan, lan nari, sing ditindakake antara Agustus lan Nopember. Sanajan VCR ora tiba saka langit, luwih becik ngerti yen tradhisi iki urip lan apik ing Bali Hai.

Sailing ing Kepulauan Whitsunday, Australia

Para pandhita bisa ngetrapake Whitsundays minangka dhasar sing cocog kanggo lelungan scuba menyang Great Barrier Reef, nanging ing visi terowongan jero, dheweke ora nggatekake sawetara kapal sing paling apik ing planet. Angin sing dipercaya lan atusan bayangan sing dilindhungi ana ing ngisor iki, jebule 74 pulo sing paling akeh sing ora dienggoni nggawe papan sing sampurna kanggo numpak ombak.

Nembidak enem pulo ing Nusantara wis ditetepake taman nasional, ngrampungake bluff sandstone pasir lan alas pinus, acadia, lan alas eucalyptus. Pulo-pulau kapuloan liyane ngembangake resor, sing menehi kepemilikan menyang lingkungan bushland sing ana ing pinggir Queenstown. Spa Hayman Island Resort regane mandheg. Kanggo nedha bengi sing apik banget, dok ing Hamilton Island Resort, ing ngendi Ruangan Outrigger ngladeni panganan laut sing apik. Kanggo dhaharan sing luwih santai, nyelehake sawetara iwak lan Kripik ing Harpoon Harry, kanthi persis ing marina ing kutha.
Tujuan liya sing apik yaiku ranté kidul Whitsunday, kalebu Pulo Pentekosta, Saw, lan Thomas, ing ngendi sampeyan bisa nggrondho karang utawa tuna birufin ing mburi kapal sampeyan.

Musim semi Australia (musim gugur) kita nggawa cuaca tropis sing apik, kanthi umume angin sing moderen, banyu anget lan banyu anget kanggo angin lan snorkeling. Ing daratan, sampeyan bisa ruangan pesisir pantai putih-wedhi sing ngubengi Daydream, South Molle, lan Kepulauan Hook. Saka andhuk pantai sampeyan bisa uga mirsani dompet, wedhus, goannas, lan fauna Australia liyane sing dipisah saka daratan nalika Zaman Ice ngukir pulau-pulau "tenggara iki". Ing njero banyu, larutan padha karo dramatis, anemones, barramundi, octopi, hiu putih, sinar manta, lan penyu sing sering dienggo sadurunge topeng sampeyan.

Sampeyan bisa kanthi gampang ngatur perjalanan dina saka dermaga Hamilton utawa nyewa kapal laut kanggo ngirim sampeyan saka mburi kapal layar. Umume perusahaan piagam Australia nyedhiyakake priksa radio kaping pindho saben dina, sing kalebu nganyari cuaca lan jaminan kanggo para pelaut sing kurang pengalaman.

Chart Bareboat Australia (011.61.7.4946.9381) lan Sail Whitsunday Yacht Charters (011.61.7..4946.7070) bisa ngatur dolan. Kapal layar kapal 40 kaki mlaku $ 244- $ 462 saben wengi (minimal limang wengi); nambahake $ 99 saben wengi kanggo juragan. kanggo informasi luwih lengkap babagan charter kapal layar, priksa www.whitsunday.net.au.

Tags: Kegiatan Banyu, Nyilem SCUBA, Sailing, Kepulauan Solomon, Fiji, Papua New Guinea, Vanuatu, Australia, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca