29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Davis minangka salah sawijining Metropolis paling apik kanggo Cyclists ing Amerika Serikat.
Davis minangka salah sawijining Metropolis paling apik kanggo Cyclists ing Amerika Serikat.

Davis minangka salah sawijining Metropolis paling apik kanggo Cyclists ing Amerika Serikat.

Sawijining esuk ing pungkasan Juli 1967, sawijining karyawan Davis, California, karyawan kerja umum ngemot mesin tandha, stensil surat, lan wadhah cat putih menyang truk kutha lan ndorong menyang 8th Street. Ora let suwe bisa nyuwek loro sisih 8 antarane A Street lan Sycamore Lane - jarak jarak kurang saka mil. Sawise cat garing lan nulis surat sing diaplikasi, kutha 10,5-kothak persegi duwe jalur sepeda pertama ing sejarah A.S.

Konsep konsep awal iki sing isih nduweni kualitase maju. San Fransisco entuk jalur pertama sing dilindhungi - ing endi siklik dipisahake saka lalu lintas otomatis kanthi alangan semen lan mobil sing diparkir — ing taun 2010. Chicago ora duwe siji nganti 2016. Davis wis ana limang limang dekade sadurunge - ora nyebutake mancal rong arah jalur lan jalur sing diarani kontra - ing ngendi para penunggang bisa lelungan ngliwati lalu lintas ing dalan kanthi arah. Bangunan awal iki minangka gerakan revolusi nyata, sing nyebabake kutha siji kaya New York duwe luwih saka 1.000 mil dalan lorong saiki.

Davis, kutha kuliah sing rata lan kompak sing diberkahi kanthi cuaca sing adhem ing taun sing ana udakara tikel ing sisih kulon sisih Sacramento, wis mateng dadi transformasi transportasi. Penasehat pertama yaiku pendaftar sekolah sing anyar dilantik Emil Mrak. Ing wiwitan taun 1960, universitas kasebut, sing mentas dijenengi kampus umum sing kapitu ing sistem Universitas California, wis siap duwe badan siswa berkembang kanthi cepet, saka 2,000 nganti 10,000. Mrak ditemtokake kanggo kasurung muter supaya mobil saka kebanjiran mobil. "Aku wis takon arsitek kita ngrencanakake kampus sepeda, wit-witan," ujare ing taun 1961, amarga kampus UCD diteliti. Siswa mlebu wis entuk surat sing nyengkuyung supaya nggawa mancal menyang sekolah lan pejabat nggawe rencana kanggo jaringan jalur mancal ing kampus sing umume mobil. "Jalur lan torowongan sepeda dibangun ing sawetara lingkungan sadurunge lingkungan kasebut sejatine dibangun," ujare Walikota Davis saiki Robb Davis. "Keliwat?"

Ujug-ujug Davis kayane nesu-nesu karo bocah-bocah nunggang sepeda. Isih, dudu persis swarga muter. Bike minangka cara sing bisa dipercaya, nyenengake, populer kanggo mlebu kelas, nanging akeh warga lokal lan pejabat kutha ora mbukak kanggo nuduhake dalan kasebut, mula polisi ngluncurake kritik nulis tulisan lan nomer lan tenanan konflik mancal bakal tambah akeh.

Ing konflik sing kuwatir iki mandhegake Frank Anak. Profesor ekonomi ing UCD, Bocah nembe nutup sabbatical musim panas ing kutha Walanda ing Hague ing taun 1963. Ing kono, dheweke lan bojone, Hawa, wis ngentekake pirang-pirang sore kanggo sepeda, nunggang ngubengi kutha karo anake papat. Pengalaman kasebut ninggalake kesan kaya pasangan kasebut adol mobil nomer loro sanalika bali menyang Davis.

Diilhami karo pengalaman Walanda lan konflik dalan sing dideleng ing Davis, bocah-bocah nulis surat menyang koran lokal, ngusulake lorong berbasikal ing sawetara dalan lokal. Dheweke bakal dadi win-win kanggo saben wong, mula Childs wrote. Dheweke miwiti organisasi sing sregep karo panyengkuyung lokal sing diarani Kelompok Bedah Pituduh Warga. "Wong ketemu liwat meja pawon dheweke lan nesu lan nyatakake tekad yen bakal owah," ujare Ted Beuhler, sawijining penganut sepeda basis Portland sing nulis tesis lulusan UCD babagan kabijakan mancal ing Davis, sawijining dokumen sing netepake sejarah primer kutha ing alam bike-lane. "Bocah-bocah wis ndeleng kepiye prekara-prekara kasebut bisa mlaku ing jagad nyata nalika urip ing Eropa. Dheweke kandha, "Ora ana alesan sing ora bisa ditindakake saiki, saiki."

CBSG diajukake petisi resmi kanggo nginstal sawetara dalan motor. Nanging usulane ditolak dening insinyur, polisi, perancang, lan dewan kutha, sing nduweni kekuwatan kanggo menehi wewangunan ing infrastruktur dalan.

Apa sing kedadeyan sabanjure bisa uga ora kenal karo para pamaca kontemporer, nanging novel kanggo para penasehat sepeda nascent ing pertengahan taun 1960an: panyengkuyung CBSG mbantah ing kothak kertu suoro. Loro calon pro-mancal mlayu kanggo dewan kutha kaping telu. Salah sijine, ujar Beuhler, nyelehake disk karton cilik ing roda sepeda pendukung sing nyatakake "Maynard Skinner for Council!" Calon kasebut menang luwih saka 60 persen swara ing taun 1965.

Ing wulan Juli, dewan anyar wis nyetujoni kabeh jalur sepeda ing petisyen asli. Nanging rintangan liyane tetep. Sing luwih penting, amarga undang-undang California durung ngerteni dalan mancal minangka bagean sah saka lurung-lurung ing kutha, pejabat prihatin manawa ora duwe wewenang kanggo ngilangi bagean saka dalan kanggo para penunggang mung. Untunge, salah sawijining anggota dewan kutha - pelobi profesional ing Sacramento - mbantu ngenalake lan menehi tagihan ing Rapat kasebut. Gubernur Ronald Reagan mlebu Kode kendaraan 21207, sing ngidini kutha netep dalan-dalan mancal ing dalan-dalan lokal, dadi ukum ing taun 1967.

Jalur mancal mbutuhake salah sawijining tim penasehat ukum sadurunge bisa maju: para insinyur. "Davis pancen duwe kabegjan amarga dadi kepala karya umum sing mbukak kanthi ganti," ujare Susan Handy, direktur Pusat Nasional Pengangkutan Lestari ing UCD. "Ing pirang-pirang komunitas, wong kasebut biasane konservatif."

Beuhler sarujuk. "Ing kasus iki, insinyur kutha kanthi sukses karo dewan kutha kanggo ngembangake prekara sing durung ditindakake sadurunge, lan sejatine nyata bisa nggambarake," ujare. Ing sawetara wulan sawise taun 1967, hukum ditindakake, pejabat ing Davis nginstal papat jalur: ing Sycamore Lane, 3rd Street, 8th Street, lan J Street.

Ing wiwitan taun 1990-an, Davis dadi salah sawijining kutha A.S. sing pisanan nginstal lampu isyarat sepeda motor. Kutha wiwit nggawe merek minangka Ibukutha Amerika, lan ing kasus iki, gayane sivil ora katon luwih dhuwur. Dina iki, Davis duwe luwih saka 100 mil lorong sepeda lan dalan sing dienggo bareng lan 25 kreteg lan trowongan mung sepeda. "Ing babagan infrastruktur lan panggunaan muter, Davis isih metu meh kabeh kutha ing Amerika," ujare Handy. Penasihat lokal ujar manawa luwih saka 20 persen kabeh lelungan ing komunitas kasebut dilakoni kanthi mancal.

"Sampeyan bisa nyabrang kampus tanpa sesambungan karo mobil," ujare Walikota Davis, sing ujar ulang taun lorong sepeda bakal "dirayakake kanthi sepi" minangka bagean saka abad tengah ing saindenging taun 2017. "Sejarah kasebut apik lan kita bangga Nanging, sing paling apik yaiku ndeleng pira bocah ing Davis nunggang sepedha menyang sekolah. " Counts pungkasan nuduhake yen luwih saka 33 persen kabeh remaja nunggang kutha menyang sekolah menengah lan meh 25 persen pedal menyang sekolah dasar.

Minangka prajanji menyang budaya muter balap ing Davis, ing Hall of Fame Bicycle A.S., pindhah saka Somerville, N.J. menyang Davis ing taun 2010. Ing njero, pengunjung bisa ndeleng sepeda abad kaping 19, trofi balapan wiwit taun 1920an, lan nuduhake pameran babagan legenda kayadene Major Taylor, Connie Carpenter, lan Greg LeMond. Sawise metu saka Hall, siji bisa ngadeg ing plaza sinar matahari, lan nonton para penunggang sing nyabrang ing Jalan 3rd, sing kaya kabeh papat lorong sepeda sing dibangun ing taun 1967, isih ditindakake.

Tags: Bike, Sepeda Komuter, Biking, Artikel Stack, Gear

Share Karo Kanca-Kanca