20.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Danielle Katz lan John Dye Padhayutan Karo Tumindake
Danielle Katz lan John Dye Padhayutan Karo Tumindake

Danielle Katz lan John Dye Padhayutan Karo Tumindake

Ing taun 2009, Danielle Katz ngetrapake dawane Kali Mississippi minangka bagean saka dana pengumpulan dana sing tujuane kanggo ningkatake akses banyu sing resik ing Rwanda.

Etika Petualangan

Mary Catherine O'Connor babagan masalah lingkungan lan etika petualangan.

"Aku mlebu perjalanan kasebut kanthi ide sing nyenengake babagan carane bisa nggarap komunitas," ujare. "Nanging ana hubungan gedhe, ing antarane komunitas ing Minnesota lan Mississippi, yen iki kali sing padha, utawa apa sing kedadeyan karo petani babi ing Ohio yaiku zona mati ing Teluk. Sampeyan luar biasa bisa lelungan kali iki saka sumber kanggo segara, mandheg maneh lan ndelok gambar gedhe. [konservasi] organisasi nindakake pakaryan luar biasa ing unit cilik, nanging padha ora bisa ndeleng apa sing kedadeyan ing hulu lan mudhun. "

Kanthi eling, Katz wiwit ngleyang-ngambah lelungan banyu sumber-sumber liyane. Sadurunge taun 2012, Katz lan segelintir pelaut liyane nyoba nyandhang 12 kali California sing penting saka pucuk menyang Samudera Pasifik. Dheweke sukses banget, ngrampungake sangang lelungan nalika telung kali ora bisa digayuh nganti pungkasan amarga ana masalah kayata akses sing diwatesi lan banyu sithik.

Ekspedisi kasebut direncanakake dening Sungai kanggo Ganti, sing ora duwe keuntungan sing didegake Katz lan kanca liya John Dye supaya bisa nggedhekake upaya kanggo nggandhengake prau rekreasi karo pendhidhikan lingkungan.

"Iki minangka kasus tes kanggo kita," ujare Dye ekspedisi kasebut. "Kita sinau apa sing bisa lan ora bisa ditindakake." Antarane halangane, ujare, yaiku golek dana. Nanging Rivers for Change wis sukses nggawe sesambungan antara konservisialis, ilmuwan, lan rekreasi.

Khusus, para paddler bisa ngumpulake conto ganggang sajrone ekspedisi 12 Kali ing 2012. Sampel kasebut banjur dikirim menyang ekologi banyu seger sing nyinaoni aliran, suhu, lan kualitas banyu ing kali California. Ekolog, dihubungake karo Katz lan Dye liwat klompok ilmu warga Petualangan lan Ilmuwan kanggo Konservasi, banjur nganalisa conto minangka bagean saka panliten babagan perubahan iklim lan polutan sing larut ing kolom banyu.

Katz lan Dye uga menehi kawruh babagan prau babagan Pamrentah Native Native California, sing mbantu nemokake nem jinis tanduran tanduran sing durung dingerteni ing delta San Francisco.

ULTRAMARATHON AS TOOL KONSEP
Boaters bisa milih saka macem-macem balap olahraga olahraga paddle ultra ing Amerika Serikat, saka Kali Colorado 100 ing Texas nganti Kali Yukon 444 mil. Nanging ora ana sing nglumpukake balapan kasebut nggunakake kesempatan sing jelas banget kanggo nggunakake acara kasebut minangka telpon kanggo tumindak kanggo njaga lan nglindhungi acara banyu sing dilaksanakake.

Rivers for Change nyoba ngganti sing karo California 100, balapan paddle abad saka Redding nganti Chico ing sadawaning Kali Sacramento. Katz lan Dye ngupayakake nggawe acara peresmian, tanggal 25 Mei, kesempatan kanggo para paddler melu karya konservasi.

"Sawise kita ngetrapake Sacramento minangka bagean saka 12 Kali ing taun 2012, mula Danielle lan aku bisa nindakake balapan ing kali, mula kita kerja sama karo Dewan Olahraga Paddle California" supaya bisa digabung, ujare Dye.

Acara balapan bakal kalebu ngresiki pantai ing Chico ing pesta kanggo bocah-bocah kuliah sing dikenal minangka Pantai Biru. Klompok kasebut ngarep-arep bisa dadi para pendhukung dadi penyokong kanggo kali sing sehat lan bebas aliran kanthi nuduhake ora mung dampak polusi nanging masalah sing luwih gedhe, utamane ing sekitar kali Sacramento delta, pertanian, irigasi, perikanan, lan tenaga hidro.

Ing kontroversial Rencana Konservasi Teluk Bay kanggo mindhah banyu saka delta menyang Lembah Tengah liwat terowongan kembar 35 mil kalebu topik Katz lan Dye maju ing antarane para pembalap, minangka usul kanggo ngangkat Dam Shasta, sing bakal mbanjiri bagean ndhuwur Sacramento lan McCloud.

Setaun sabanjure, Rivers for Change bakal nggedhekake fokus ing Kali Sacramento, lan masalah tuntutan pertanian lan kutha sing luwih gedhe ing banyu ing saindenging California, kanthi padune sumber liyane. Sejatine bakal diwiwiti kanthi munggah gunung Shasta lan bakal mungkasi ing Golden Gate Bridge, lelungan udakara 300 mil.

Tags: Alam, EcoTourism, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca