25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Danny MacAskill Ora bisa Liwat motor
Danny MacAskill Ora bisa Liwat motor

Danny MacAskill Ora bisa Liwat motor

email Email

Danny MacAskill, fenomena uji coba Skotlandia sing umur 26 taun, katon saka piring enchiladas pitik lan metu menyang Pasifik. Kita mlebu menyang kafe boardwalk sing sibuk ing Venice, California, lan ing cedhak rider uji coba dhewe. Dheweke nyekel landasan trek, muncul menyang bangku, banjur ngeculake.

Salah sijine trik tamer MacAskill.

McAskill nyiyapake kanggo diluncurake.

Teka ing kebangkrutan.

"Dheweke pancen apik banget," ujare MacAskill, sing asring diarani Danny MegaSkill, ing wektu liyane kaya Danny MadSkillz.

Cantik apik, manawa, nanging ora ana MadSkillz. Uji coba ing dalan minangka subgenre muter mancal sing ndemek uga ndhelikake alangan gedhe (kaya, ujar, mobil sepur), nindakake tumindak ngimbangi fisika, lan nyemprotake roda, pivots, hops bunny, lan uga flip lengkap menyang rutinitas Cirque du Soleil-pantes. MacAskill, yen sampeyan salah siji saka limang utawa enem wong ing saindenging jagad iki sing durung ndeleng klip video, yaiku raja sing wis dadi raja - lan salah sawijining selebriti olahraga sing sepisanan digawe ing saindenging YouTube.

Nalika musim semi taun 2009, MacAskill minangka mekanik sepedha motor sing ora dingerteni ing toko cilik ing Edinburgh. Ing wulan April taun kasebut, dheweke nerbitake a video gawean apik banget, sing diajukake dening kanca sing cedhak karo David Sowerby.

Wis pirang-pirang jam dikirim, video kasebut saya sumebar. Nangkep sawetara atus ewu pemandangan sewengi, entuk kontes kaya bawahan kaya Lance Armstrong, lan entuk feed sosial-media saka wong sing durung nate mireng uji coba sadurunge. Kabeh padha ngerti, yen ana wong lanang lagi nindakake motor ing sepeda sing umume ora bisa ditindakake sikil loro. Trik kasebut katon kaya spontan amarga anggun lan ora dikarepake - sampeyan miwiti nonton lan sampeyan mung ora bisa mandheg. Video kasebut ngalami jutaan tontonan kurang saka wulan. Banjur 10 yuta. Banjur 20 yuta.

Ing pemukaan pambuka, kita ndeleng MacAskill ngunggahake sepedha menyang platform sing duwur-duwur sing dhuwur, minangka prestasi sing apik banget. Tanpa ngilangi, lan kanthi geser gitar indie-rock, dheweke ngluncurake ing platform lan ngliwati ndhuwur pager wesi, piket sing dituju ing pundhak kaya larik tongkat. Video kasebut kalebu potongan potongan sing nuduhake MacAskill ngusir, nyepelake ketegangan jam tangan-wong-dadi-a-eunuch. Nanging mesthi dheweke pungkasane nggawe.

Setaun sabanjure, MacAskill duwe manajer, peran sing dibintangi komersial Volkswagen, lan kontrak lumayan apik karo Red Bull. Wiwit saiki, cachet dheweke ngluwihi olahraga kasebut, kanthi kabeh wong saka perusahaan pengantenan lanang menyang panitia pangaturan Olimpiade London kanggo nggambarake citrae. Tanpa nyoba tenan, MacAskill urip ngimpi.

Utawa dheweke? Nalika aku nyekel dheweke ing California Selatan ing Mei, dheweke bubar lunga saka Skotlandia sajrone wulan terapi fisik intensif sawise operasi punggung sing ditindakake ing wulan Februari. Hadiah sing apik kanggo sponsor lengkap yaiku mbebasake prodhusen enom kaya MacAskill saka beban sing angel banget kanggo nggawe urip ing njaba olahraga. Adonan tuku wektu ditunggangi - kapan wae, ing endi wae. Kontrak sing paling larang regane, kayata MacAskill karo Red Bull, uga kalebu kabeh biaya medis lan rehabilitasi.

Ing kasus MacAskill, iki utamane. Wiwit dadi pro, dheweke wis ngluncurake sepedha luwih akeh, sidelined kanthi dhaptar dawa ciloko sing kalebu telung rusak tulang, loro sikil sing rusak, meniskus ambruk, cakram ing punggunge, lan ora kaetung, galur, lan lacerasi. - paling kabeh saka kacilakan mancal. "Aku rumangsa wis cilaka, utawa pulih, kaya rong pertiga wiwit video pisanan," ujare.

Sawise nedha awan, kita mlaku-mlaku kanggo nemoni penunggang sing sepi, sing mripate nalika nyedhaki. Mati sepedha motor, MacAskill ngadeg kanthi wulune limang sikil wolu. Dheweke duwe kualitas elastis tartamtu nalika dheweke mlaku, lan pundhak pundhak rada maju, kaya dilatih pirang-pirang taun suwene digegem. Dheweke duwe cetakan lan jahe jaran sing adil, ngagem garb freeride sing awet enom: celana pendek sepeda, sneakers, lan topi truk.

"Duh Gusti, iku sampeyan," ujare pembalap, Dara Norman, teknisi pencahayaan umur 37 taun lan mantan pembalap sepeda gunung sing manggon ing Santa Monica. Dheweke geuk metu komponen bike ing sawetara menit, banjur ngobrol babagan adegan uji coba lokal. Sadurunge lunga, Norman ujar, "Aku ora percaya. Sampeyan minangka alasan aku lagi mrene. "

MacAskill mesem lan matur nuwun kanthi ora sengaja, misale yen aku kepengin arsenal trik kalebu kemampuan kanggo mindhah awak karo wong kasebut, Jumuah Freaky gaya, dagang nyawane minangka lintang sing ditetepake kanggo rider jiwa tanpa anonim, muter trik ing privasi iPod.

Aku meh nemoni MACASKILL. Agustus sadurunge, aku mesthine bisa mabur menyang Vancouver, ing kana dhuwe film Produksi Antil, Penelitian Gravitasi Teton ing jagad sepeda. Nanging sawetara dina sadurunge budhal, aku entuk telpon ujar manawa MacAskill wis nyemplungaken ing turd angsa nalika nglakokake trick sajrone setengah jam pertama syuting lan wis ngelek-elek meniskus. Ya, tenan. Lan iku mung wiwitan masalah. Kacilakan kasebut, wis dadi masalah kronis wiwit nempuh punggung nalika mlumpat rong taun kepungkur. Isih, dheweke bisa ngetrapake rong klip wiwit sing pertama: "The Way Back Home," muncul ing November 2010, lan "Revolutions Industri," ing taun 2011, minangka bagean saka dokumenter sing diarani Circus Circus ing Channel 4 (alternatif edgier Inggris ing BBC). Gabungan, wis ditonton luwih saka 50 yuta kaping online.

Minangka nyebar babagan popularitas MacAskill, dheweke tetep andhap asor banget. Ing Pulo Skye pegunungan, ing ngendi dheweke tuwuh, dheweke ujar, "sampeyan muter kabeh. Mungkin iki dadi perkara sing Skotlandia. Ana luwih saka kaslametan sing ditawakake marang cuaca, rada kasangsaran. Ora ana sing seneng, "Aku pancen paling apik!" Sing paling umum ing Amerika. "

Nunggang-uji coba minangka jinis seni kinerja loro roda. Ana sawetara wong sing nggambarake minangka parkour ing mancal. Kaya parkour, ora ana balapan utawa kompetisi sing diatur, mung ana wong lanang sing nindakake trik. Gaya nunggang MacAskill ora mung saka uji coba tradisional nanging uga BMX, uga saka biking gunung, liyane kepinginan. Bike dheweke, ing Skye saka Sepeda Inspirasi, digawe khusus kanggo spek lan nggabungake desain saka loro disiplin.

Ing klipe, MacAskill ngolah "aliran," nyambungake trik lan mlumpat sing diilhami dening gaya tunggangan sing beda, rupa bumi ing saubenge, lan imajinasi dhewe. Nalika MacAskill katon ing lanskap, dheweke ora weruh apa sing ditindakake yaiku: lalu lintas, wong-wong, dhadha pretzel. Dheweke ndeleng kanvas macem-macem kanggo nglukis stunts. Dheweke ora mung mikir kaya pembalap, nanging uga sutradara: Kepiye adegan iki bakal diblokir lan dijarke? Sapa sing mateng? Apa sing dijupuk dhuwit?

"Dheweke dadi bungah banget, kanthi pirang-pirang ide edan-kaya sawetara undhak-undhakan tangga sing akeh banget nganti 360 kanggo liya," ujare Stu Thomson, mantan biker gunung piala mudhun gunung Piala Dunia sing nembak juru filmRevolusi Industri. " "Nanging yen sampeyan wis tekan spesifik, sampeyan bakal ngerti," Ya, pancen apik banget. "

MacAskill ora duwe mobil ing kene ing Los Angeles, dadi saben dina sadurunge sarapan dheweke lunga saka apartemen Red Bull nyewakake dheweke ing Marina Del Rey menyang Pusat Pembedahan Diagnostik lan Intervenional (DISC), fasilitas canggih sing nulungi pirang-pirang pro lan Olympians, kalebu Lolo Jones lan juara BMX Mike Day, pulih saka tatu. Pemulihan MacAskill ditindakake ing Pusat Tissue Soft DISC, ing ngendi dheweke nglatih tuntunan E.J. "Dok" Kreis, mantan kekuatan lan pelatih penyejuk bearish ing UCLA kanthi rambut perak lan wedhus sing apik banget.

"Apa aturan nomer siji?" Kreis barks ing MacAskill amarga penunggang enom ngetokake crunches ing mesin kabel sedina esuk.

"Aja lara," wheezes MacAskill.

"Sing bener. Lan apa aturan nomer 99? "

MacAskill kayane ora duwe jawaban.

"Aja lara!" Dokter sukarelawan.

"Dheweke ngerti, lan ngrungokake," Kreis ngandhani, condong lan mudhun swarane. "Dalan maneh bisa dadi dawa lan angel, nanging bocah iki angel. Aku mesthi bisa ngandhani yen aku ketemu. "

MacAskill percaya manawa cedera tulang belakang - luh ing segmen ing endi lumbar ketemu wilayah sakral - minangka sumber paling akeh masalah dheweke. Pungkasane kronis banget, lan wektu kursi wis diwanti-wanti, ora bakal saya kuwat inti inti lan awak liyane ngrugekke kanggo ngrampungake masalah. Prognosis posturgius luwih becik nanging angel. MacAskill ora ngarep-arep bakal bali 100 persen suwene limang utawa nem wulan, nalika ngarep-arep bakal miwiti trik anyar lan kanthi becik nggawe film video sabanjure.

Sponsor dheweke, sing saliyane kanggo Red Bull kalebu kamera GoPro lan produsen alas kaki saka Lima Sepuluh, pancen sabar banget. "Kabeh wong ngerti kepiye motivasi supaya bisa luwih apik, mula dheweke wis adhem," ujare Tarek Rasouli, manajer MacAskill. "Yen ana tekanan, mula Danny dhewe."

MACASKILL HEW UP ing desa Dunvegan, ing sisih lor sisih lor Skye, ing ngendi pratelan paling gedhe kanggo fame B.D. Sadurunge Danny - ana band rakyat sing diarani Faat Peatbog. Dheweke lan kanca-kancane bakal nyanthol jala ing antarane wit-witan lan nglakokake mundur metu saka cabang. Dheweke wis miwiti main sepedaan ing umur patang taun, lan nalika isih enom dheweke nuli nulis katrampilan akrobatik menyang tunggangane. Ing omah, dheweke bakal muter maneh klip video saka uji-uji nunggang Hans "No Way" Rey lan Ryan Leech Kanada, lan ora suwe dheweke bisa nindakake trik babagan apa wae alangan sing bisa ditindakake.

Ing Dunvegan, bapak MacAskill, Peter, nglakokake museum sing dikhususake kanggo para leluhur sing gedhe banget sing urip ing pungkasan abad kaping-19. Nganti taun 1998, nalika Buku Guinness wong mandheg nglacak prekara-prekara kasebut, Angus "Giant" MacAskill nyekel rekaman minangka manungsa paling dhuwur ing donya, behemoth pitung kaki sing duwe bobot udakara 500 pon, duwe dodo 80 inci, lan lelungan ing saindenging jagad nganggo PT Jaran sirkuit Barnum ngangkat pager lan nggawa jangkar kapal 2.200-pound. Nanging saliyane mbantu bapakne nyandhet ing gendheng museum ing saben musim panas, MacAskill ora mikir babagan prekara sing penting. Dheweke mung nunggang sepedha, pungkasane dadi cukup apik kanggo tampil ing pameran nunggang uji coba lokal. Ing taun 2008, dheweke lan kanca lawas Sowerby miwiti syuting video pisanan- padha ngrujuk minangka video inspirasi, amarga sponsor motor - sekitar dalan lan taman Edinburgh. Ora larang regane $ 100, lan bubar digawe.

Ing taun 2009, sawise klip kasebut mlebu supernova lan MacAskill mlebu karo Red Bull, dheweke, Sowerby, lan kanca Mark Huskisson metu ing RV 25 kaki kanggo nggawe video nomer loro, "Cara Mbalik, ”Kanthi anggaran luwih saka 10 mbah. Adhine saka perjalanan dalan saka Edinburgh bali menyang Pulo Skye, iki minangka upaya sopan sing nggumunake - digawe film kanthi apik, ngetung, lan dicelup nganggo trik rahang, kalebu ing ngarep sisih njaba Edinburgh Castle.

"Danny ora njupuk mung siji," ujare Rey, sing ana ing video karo MacAskill lan bintang mudhun Steve Peat ing taun 2010. "Dheweke njupuk paling ora rong notok, sing meh ora bisa ngerteni level iki saiki lagi numpak saiki. ”

MacAskill ora kepenak karo gelar selebriti sing diraih, nanging dheweke ngerti manawa kasunyatane saiki kudu dikelola. Salah sawijining rasa wedi banget yaiku dheweke bakal nyedhot menyang vorteks olahraga aksi komersial sing gedhe lan muntabake mburi liyane meh padha karo wong liya kaya skateboarder profesional Rob Dyrdek, sing ngetrapake trik kasebut dadi populer yen pertunjukan realitas MTV sing akeh banget.Pabrik Fantasi. Panggodha semono iku hard kanggo nolak nalika kabeh pengin kepenak sampeyan. Sajrone taun kepungkur utawa luwih, dheweke nembak komersial kanggo pencukur Remington ("Daya, tliti, lan kontrol!") Lan stunt-tikel kaping pindho Rush Premium, film aksi rumus babagan utusan mancal sing bakal kesusu ing caper curiga. Nanging biasane, amarga ciloko utawa miturut budi bicara dhewe, MacAskill wis nolak: kanggo saben pakaryan dheweke ujar ya, dheweke paling ora 10 liyane. "Aku ora pengin mung ngadeg ana sing nyekel deodoran utawa soko," ujare.

"Kayane wis dadi direktur bisnis sing aku ora nate duwe rencana," ujare. "Ujug-ujug dadi gedhe, mula aku ora bisa ngatur dhewe. Aku ora apik ing cara kasebut, janjian lan manajemen wektu lan barang-barang. Aku kreatif, lan ora dadi efektif kanggo ngrampungake karya kasebut. "

MACASKILL 'MACASKILL' Ora mung sing ditindakake ing L.A. Sadurunge lunga, aku uga bisa ndeleng otak sing tumindak. Bagéan ing papan pemulihan kasebut kalebu kunjungan rutin menyang Neurotopia, program latihan otak sing ana gandhengane karo DISC. Neurotopia tujuane mbantu para atlit nambah kinerja kanthi ngembangake "pola gelombang otak sing optimal," banjur nambah fokus, ketangkasan, lan manajemen stres.

Ing kantor spartan Neurotopia, sawijining teknisi sing jenenge Donnie Hale nglumpukake MacAskill dadi recliner ireng sing overstuffed lan nemplekake sensor menyang kulit. Ora suwe, grafis warna-warni katon ing monitor komputer ing Hale lan, ing layar TV panel panel gedhe ing ngarep MacAskill. Hale banjur mateni lampu, lan layar TV ganti dadi game video ing ngendi MacAskill nyopir roket dhisik, banjur mobil saham, liwat terowongan lan liwat alangan kursus mung nggunakake pikirane. Nalika nyuda otake menyang zona sisih tengen - utawa pola gelombang gelombang - mobil kasebut terus-terusan. Nanging nalika frekuensi listrik beda-beda, swarane mobil lan kios. Neurotopia wis nggunakake teknik latihan iki kanthi atlit olahraga ekstremis Red Bull, uga lintang kaya Chicago bears, Devin Hester lan perenang Olimpik, Jessica Hardy.

Sawise sesi, aku takon marang MacAskill manawa dheweke mikir yen bakal nggawe prabédan. "Aku ora ngerti, nanging apik banget?" ujare, ngguyu. "Kanthi sawetara trik, sampeyan ora bakal bisa fokus kanthi lengkap. Nanging bisa angel njaga, utamane nalika ana kamera - utawa krenjang, kaya flip ngarep Kastil Edinburgh. Yen sampeyan ngaso kaping pindho kanggo mikir babagan bedhil, mula ana masalah. "

Sanajan sukses, MacAskill katon ora becik kanggo umur sing lawas, dina-dina riang sadurunge dheweke lan Sowerby mencet tombol upload ing taun 2009. "Aku lunga saka apa-apa," dheweke kandha, sanajan kabeh perkara iki uga tegese dadi ing endi-endi. Dheweke ora duwe pacar ("Ing dalan banget") utawa alamat tetep. Apartemen ing Marina Del Rey, saliyane, sauntara, dilengkapi gaya sing bisa diarani Awal Abad 21-Abad: bikes (terbalik, sebagian dibongkar), bike bike, laptop mbukak kanthi browser sing dimuat karo forum video-video, kasebar sandhangan, wadhah bubuk protein ukuran ukuran. Ndelok kerjane mung nguatake apa sing dicritakake sajrone pirang-pirang kunjungan: "Kabeh sing dakkarepake yaiku bisa numpak sepeda maneh."

Musim musim kepungkur iki dheweke wiwit nindakake, nglarakake obor Olimpiade nalika nggawe perjalanan liwat Glasgow, sanajan trik paling gedhe yaiku rodha standar. Dheweke uga lunga menyang Jerman kanggo kerja bareng Dieter Dorn, "ilmuwan gila" sing ngembangake metode pijet lan perawatan spinal dhewe. "Ora ana sing luwih penting kanggo aku tinimbang nunggang," ujare. "Iki apa sing wis tak lakoni. Lan yen aku sehat, aku ora bakal sampek dina liyane. "

Suwene kita ngomong, ing pungkasan musim panas, kabeh rehab katon ora dibayar. Dheweke nembe nembe bali saka Italia, ing kana nggawe film sawetara mancal gunung karo Rey. Malah luwih janjeni, dheweke nembe mlebu pajeg ing papan impen ing Glasgow, gudang sing wis dikepengini kanthi landhesan ril, teras, lan macem-macem alangan sing cocog karo merek koreografi roda. Iku bakal dadi pemandangan video sabanjure, sing saiki ditargetake kanthi tentatif, kanggo sawetara musim semi iki. MadSkillz siap muter. Ora ana wektu kanggo mbuwang.

Penyunting editor Nick Heil (@nickheil) nulis babagan penyelamat helikopter ing Everest ing Mei 2012.

Tags: Atlit, Biking, Biking City, Fitur njaba, Artikel Tumpukan, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca