26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Olahraga Dingin-Cuaca ngobong energi ekstra?
Apa Olahraga Dingin-Cuaca ngobong energi ekstra?

Apa Olahraga Dingin-Cuaca ngobong energi ekstra?

email Email A:

"Sayange, ora ana jawaban sing gampang kanggo pitakonan kasebut," ujare Dr. Susan Marsh. Asisten profesor nutrisi lan fisiologi olahraga ing Universitas Washington State, nyathet yen latihan lisan - jumlah kalori sing dibakar ing liyane umume luwih ing cuaca adhem amarga awak bakal kanthi otomatis bisa ngasilake luwih panas supaya tetep anget. "Iki kabukten mung beda suhu lingkungan kayata 72 derajat Fahrenheit dibandhingake karo 61 derajat Fahrenheit, ing endi awak ora adhem kanggo miwiti goyang," ujare Marsh.

Nanging akeh faktor, nanging bisa mengaruhi pinten awak kudu tetep suhu inti ing wates normal. Lemu, umpamane. Amarga lemak minangka penebat, wong sing luwih santai bakal luwih cepet nalika kadhemen (wong sing kurus bisa uga kelangan panas ing lingkungan sing panas).

"Umur uga dadi faktor," jelas Marsh, "kanthi wong tuwa sing luwih tuwa ora sabar karo hawa panas lan kadhemen dibandhingake karo wong sing luwih enom."

Banjur ana pertimbangan eksternal, kayata suhu njaba, kelembapan, angin, lan sandhangan "Akrasiasi panas bisa digayuh kanthi nyebarake kahanan sing panas, nanging adaptasi kanggo hawa adhem cenderung dadi andhap asor," ujare Marsh. "Nganggep yen suhu lingkungan lan / utawa kelembapan ora nemen lan suhu inti awak ora mudhun utawa mundhak tanpa wates normal, sampeyan bakal ngobong kalori luwih akeh sajrone latihan cuaca sing adhem, utamane yen sampeyan gemetung."

Dadi sampeyan duwe.

Nanging ngenteni! Ana alesan liyane kenapa sampeyan bakal ngobong kalori luwih ing kadhemen: "Olahraga sing kuat ing lingkungan sing panas bisa nyebabake suhu inti awak dadi cedhak tingkat mbebayani, sing nyebabake getih dibuwang saka otot sing digunakake menyang kulit. manawa panas bisa dibebasake, "ujare Marsh. "Iki tegese sampeyan ora bisa olahraga nalika ana ing iklim sing panas."

Dadi, ora preduli saka pirang-pirang kalori sing dibakar, umume bisa ngleksanani wektu sing luwih suwe ing cuaca sing luwih adhem. Latihan seneng, atlit ketahanan.

Tags: Latihan lan Kekuwatan Pelatihan, Olahraga Salju, Takon Artikel Ahli, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca