22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Hukuman Dire

Hukuman Dire

email Email

1.1815 Kapten James Riley mlayu menyang Afrika Lor, ing pundi dheweke lan kru 11-an dikandhani dening suku Sahrawi lan mlayu 800 mil liwat Sahara. Pitu bisa slamet.
Wacan Luwih: Balung ing Zahara (2004), dening Dean King.

2.1845 Sir John Franklin lan 128 wong plancong golek Passage Lor. Kepepet ing segara segara 18 wulan, kabeh awak pungkasane ilang.
Wacan Luwih: Es Blink (2000), dening Scott Cookman.

3.1911 Ing balapan kanggo tekan Pole Kidul, Kapten Robert Falcon Scott nyabrang Antartika karo patang wong lanang, tekan mung golek tim liyane sing ngalahake dheweke. Scott lan wong loro sing isih ana mati mung 11 mil saka kem pangkalane.
Wacan Luwih: Perjalanan Paling Awet ing Donya (1922), dening Apsley Cherry-Garrard.

4.1925 Kolonel Percy Harrison Fawcett lan loro liyane sing ilang menyang alas Amazon nalika nggoleki kutha sing ilang ing Brasil; 100 wong mati sajrone upaya pirang-pirang puluh taun nganti nemoni.
Wacan Luwih: Njelajah Fawcett (1953), dening P. H. Fawcett et al.

5.1979 Kapal layar 303 ing Balapan Fastnet Inggris 600 mil diserang dening badai gedhe ing Segara Celtic. Limang klelep, 24 kru ninggal kapal, 136 pelaut dislametake, lan 15 wong mati.
Wacan Luwih: Fastnet, Pasukan 10 (1980), dening John Rousmaniere.

6.1981 Sepuluh klien sing seneng ngatasi RMI, bebarengan karo pandhuan, mati kanthi nggunakake longsoran ing Mountrahier's Ingraham Glacier.
Wacan Luwih: TUkur Gunung (1997), dening Bruce Barcott.

7.1990 Geser ing Puncak Lenin 23,405 kaki, ing wates Tajikistan lan Kyrgyzstan, mateni paling ora 40 pendaki.
Wacan Luwih: Bencana Mountain (2003), diedit dening Hamish MacInnes.

8.1993 Profesor Stanley Williams nuntun tim 12 peneliti internasional menyang pinggir gunung Galeria gunung 14,029 kaki dhuwur, sing njeblug, mateni enem ilmuwan lan telung turis.
Wacan Luwih: Galer Urip (2001), dening Stanley Williams lan Fen Montaigne.

9.1996 Wolung pendaki sing mudhun saka puncak Everest dipateni dening badai sing kasar.
Wacan Luwih: Ing Air Lancip (1997), dening Jon Krakauer.

10.1999 Banjir lampu ing Saxeten Canyon, cedhak Interlaken, Swiss, mateni telung pandhuan lan 18 klien.
Waca Luwih: "Badai ing Jarak, "dening Mark Jenkins

Tags: Survival, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca