29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Apa Ick sampeyan

Apa Ick sampeyan

Bobcat dudu mungsuh manungsa. Iki minangka salah sawijining atusan dalan satwa liar sing nyulam, balung, lan conto jaringan mbantu nggawe koleksi riset Museum of Vertebrate Zoologi ing Universitas California ing Berkeley. Kancaku Monica Albe nglakokake laboratorium persiapan. Aku takon dheweke, apa dheweke bakal kepengin banget mengetut sirah.

Ngucap Halo menyang kanca cilikku

Mary Roach nderek jejak penyusutan sirah Gustav Struve.

Minangka pranyata, bagean sing paling tantangan saka sirah yaiku nyusut ora; iku kulit. Sirah sing rusak biasane kulit dicopot saka tengkorak banjur dikontrak lan dikerjakake kanthi nggodhok banjur diisi nganggo wedhi panas.

Perlu sepuluh menit kanggo njaluk monica saka bobcat beku ("Dheweke apik banget! Bye!") Kanggo bobcat sebagean kanthi sirah tanpa kulit. Luwih cepet yen aku ora nulungi. Aku nindakake sisih ndhuwur sirah, yaiku tugas kulit sing langsung, nanging sawetara rincian sing dibutuhake. Deteksi kuping njaba saka jero, pipi saka permen karet, mbingungake. Ora ana garis sing ditanduri. Aku cepet-cepet ngulungake kulit kepala menyang Monica.

Kepala sing bakal dadi saiki saiki dadi gulu sing nggegirisi nganggo gandheng tangane sing monica, boneka tangan wulu sing ora bakal diwenehake marang bocah. Sabanjure bagean kasebut minangka ahli etnografi sing diarani "nggodhok sirah." Monica nyelehake menyang panci banyu simmering. Aja geleng-geleng sirahmu ing godhok, amarga rambut bisa ilang.

Sawise jam setengah siji, transformasi sing luar biasa wis kedadeyan. Umume gajih wis ilang, lan mendhem wis saya tambah akeh lan meh padha karo kulit sing digodhog. Kamungkinan kurang. Kepala daging ora mung katon luwih cilik nanging wis mundhak wujud lan dadi tegas dhewe. Sing ndhelikake tikel tikel kaping pindho saka ketebalan inci nganti rong prapuluh inci. Monica njupuk obyek kasebut saka banyu lan banjur lebokake ing jar kaca sing dhuwur supaya garing.

Monica ngaso maneh. "OK, supaya pangatusan, lan kita lagi dadi panas." Bisa uga Emeril lagi ngobrol karo pamirsa studio kasebut. Nalika aku nglakoake pasir, Monica njahit mripat lan cangkem. Cara tradisional, iki ditindakake kanggo ngrusak semangat korban lan mbatalake nyoba mbales, nanging uga bisa uga nyirepake wedhi. Sisih wedhi mbebayani - pirang-pirang babak pemanasan, pouring, ngganti - lan entuk sethithik dibandhingake karo nggodhok.

Pungkasane, endhas wis lunga saka enem inci nganti telung lan setengah, kuping saka telung inci dawa loro. Efek kasebut kurang nyengsarakake tinimbang sirah manungsa sing cengkar, amarga sirah bobcat sing cengkaruk katon kaya kucing omah. Ing sawetara minggu, Monica bakal nggunakake teknik dheweke lan nyuda sirah rubah kanthi 50 persen, lan bisa uga dadi prajurit Jívaro bisa bangga.

Tags: Eksplorasi, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca