22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa sampeyan ngerti Carane Nantang Sampeyan Nantang?
Apa sampeyan ngerti Carane Nantang Sampeyan Nantang?

Apa sampeyan ngerti Carane Nantang Sampeyan Nantang?

Enem taun wis liwati wiwit Kantor Pencegahan Penyakit lan Promosi Kesehatan diterbitake Pandhuan kegiatan fisik kanggo Amerika (PAG). Peneliti mbiayai bagean kanthi yayasan saka Yayasan Jantung lan Strok lan Fakultas Kesehatan ing Universitas York, Kanada, nanggapi sawetara minggu kepungkur. Panemuan kasebut yaiku diterbitake ing PLOS SAIKI: Wong diwasa ngremehake tingkat intensitas ing kerjane.

Laporan PAG mbedakake intensitas mutlak - jumlah energi sing dihabisake saben menit kegiatan - saka intensitas sing relatif, tingkat gaweyan sing dibutuhake kanggo nindakake kegiatan. "Aturan jempol yaiku rong menit kegiatan intensitas moderat padha karo siji menit saka kegiatan intensitas sing kuat," miturut PAG. Sanajan tingkat intensitas mutlak bisa nggambarake pengeluaran energi sing padha, tingkat intensitas sing relatif ora padha, lan overcompensating karo latihan intensitas sing kuat supaya sampeyan bisa metu ing wayah esuk utawa gawe cepet ing wayah esuk utawa gawe maneh ing wayah awan bisa nyuda sampeyan.

Lan sinau sing luwih anyar? Peneliti diwiwiti dening takon para peserta yen dheweke wis kenal kanthi pedoman olahraga nasional. Umume ora, nanging nalika diwenehake salinan, para peserta rumangsa bisa melu utawa wis nuruti pedoman kasebut New York Times kacarita.

Banjur padha menyang treadmill lan dijaluk njaga level sing kuat, moderat, lan entheng sajrone telung menit. "Sawetara" mlayu ing 65 persen (dikarepake) kanthi tingkat denyut jantung sing maksimal nalika mlaku "kanthi sederhana," lan "malah kurang" mlayu ing 75 persen sajrone stintes-intensitas sing kuat. Nalika para peserta mlayu ing "jangkah sing paling alon sing dirasakake bakal entuk kualitasi minangka modhèrn utawa paling cepet sing bisa diarepake wong bisa entuk keuntungan kesehatan sing signifikan saka latihan kasebut," kira-kira 25 persen peserta ketemu kanthi cepet.

Samsaya Awon: Laporan saiki ing A.S. lan wong diwasa Kanada ngandhakake yen mung 15 nganti 25 persen sing nyambut gawe ing level cukup kuat kanggo ngrampungake pedoman nasional. Yen peserta mainake tingkat intensitas, "masalah ora aktif fisik dadi luwih gedhe," ujare Dr. Jennifer Kuk, sing ngawasi para pelari, New York Times.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca